23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Maskinolje: gjenvinne, resirkulere eller regenerere?

Mens den globale bekymringen for miljømessig bærekraft øker, øker også behovet for industrielle praksiser som gir en klar redegjørelse for miljøpåvirkningen av produksjon. Unødvendig sløsing med ressurser er et stort område for bekymring, spesielt når det gjelder industrielle smøremidler.

Utløper
24. desember 2025

Når vi tenker på oljeavfall som produseres i industrien, kan vi forestille oss en haug med rustne, brukte oljetønner som venter på å bli kastet. Men faktisk blir oljen ofte tømt og erstattet før den når denne tilstanden på grunn av oksidasjon eller andre faktorer som kompromitterer ytelsen. Dessverre blir brukt olje i de fleste tilfeller kastet for å gi plass til ny, ren olje. Mens dette avfallet anses som «normalt» i industrien, begynner nye teknologier å endre denne virkeligheten og tillate oss å gjøre mer for å gjenbruke olje i smøremiddelapplikasjoner.

HVA SOM ANSES SOM BRUKT OLJE?
I den europeiske unionen (EU) reguleres håndtering av brukt olje under Waste Framework Directive (WFD).

Dette direktivet har som mål å styrke industrielle resirkuleringspraksiser og fremme unngåelse av avfallsproduksjon. Innen WFD defineres brukt olje, eller «avfallsolje», som enhver mineral-, syntetisk- eller industriolje som har blitt uegnet til bruk som et resultat av dens funksjon.De tre hovedveiene for oljegjenvinning er gjenoppretting, resirkulering og regenerering. Hver metode egner seg for forskjellige scenarioer, og hver har forskjeller i kostnadsstruktur og miljøpåvirkning.

Oljegjenvinning
Oljegjenvinning er gjenoppretting eller redning av olje med intensjon om å returnere oljen til sin opprinnelige tjeneste for en periode. 

Prosessen utføres hovedsakelig ved ikke-kjemiske midler. Oljegjenvinning redder olje fra normal nedbrytningssyklus, vanligvis gjennom vannabsorpsjon og fjerning av syrer, slam og andre forurensninger.

Med RecondOil Box fra SKF kan du bruke samme olje om og om igjen.
Faktisk kan du få renere olje enn noen gang før. Maskinene dine kan yte bedre, og samtidig kan oljen din forvandles fra et kostbart CO₂-fotavtrykk til en bærekraftig ressurs. Double Separasjon Technology (DST) kan gjøre industriolje fra en kostbar forbruksvare til en pålitelig, sirkulær eiendel.

Vi inviterer deg til å ta kontakt med oss i Norsecraft Tec AS i dag for å diskutere dine spesifikke behov innen  dine applikasjoner. Vårt team av eksperter vil samarbeide med deg for å utvikle skreddersydde SKF RecondOil-løsninger som oppfyller dine krav og sikrer optimal ytelse, pålitelighet og sikkerhet for dine motorer og utstyr.

Norsecraft Tec AS
Skuiveien 43
1339 Vøyenenga
Bærum
Norge
Org. nr.: NO997818997

Send til en kollega

0.031