23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Jungheinrich med tredje platinasertifisering på rad for bærekraftig innsats

Jungheinrich har nok en gang blitt tildelt et platinasertifikat fra ratingbyrået EcoVadis for sitt bærekraftige engasjement. Dermed bekrefter de igjen sin posisjon blant den øverste prosenten av sertifiserte selskaper i verden innen miljøvern, menneskerettigheter og bærekraftige anskaffelser.

Bærekraftig anerkjennelse

For tredje gang på rad har det internasjonale ratingbyrået EcoVadis tildelt Jungheinrich et platinasertifikat for sitt bedriftsansvar. EcoVadis anerkjenner dermed Jungheinrich sitt fremragende engasjement for miljø, arbeid og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige anskaffelser. Platinasertifiseringen bekrefter at Jungheinrich nok en gang hører til den øverste prosenten av sertifiserte selskaper innen miljøvern, menneskerettigheter og bærekraftige anskaffelser i verden.  

"Vi streber etter å kombinere nyskapende løsninger og økonomisk gevinst med økologisk og sosialt ansvar. EcoVadis' fornyede platinasertifisering viser at vi lykkes med dette. For oss er det både en bekreftelse og en forpliktelse til å fortsette å fremme og utvide vårt engasjement i fremtiden. Bærekraft er og blir grunnlaget for alt vi foretar oss," sier Dr. Lars Brzoska, konsernsjef i Jungheinrich AG.

Ledende innen miljøvern og klimaengasjement

I år har EcoVadis spesielt fremhevet Jungheinrich sin utmerkede innsats innen miljøvern. Her oppnådde selskapet maksimalt antall poeng takket være effektive tiltak for blant annet å redusere klimagassutslipp og bevare verdifulle ressurser. Jungheinrich har forpliktet seg til Paris sitt 1,5-graders klimamål og har som mål å etablere CO2e-nøytral drift i alle sine anlegg og fabrikker over hele verden innen 2030.

Alle fabrikker og anlegg drevet av grønn energi

Alle Jungheinrich sine anlegg i Tyskland, inkludert de seks tyske fabrikkene, har utelukkende brukt grønn strøm siden 2021. Siden den gang har Jungheinrich Group fortsatt å fremme overgangen til fornybar energi over hele verden. I mellomtiden er overgangen til grønn strøm allerede fullført i 21 land. En viktig faktor her er også produksjonen av selskapets egen solkraft. For å oppnå dette, driver selskapet kontinuerlig utrustning av sine anlegg med egne fotovoltaiske systemer. De dekket nylig parkeringsplassen ved sitt hovedkontor i Hamburg med et 1100 kvadratmeter stort fotovoltaisk system.

Gjenbruk og resirkulering av råmaterialer

Jungheinrich sparer også ressurser ved å totalrenovere brukte trucker i stor skala. I denne prosessen blir inntil 99 prosent av råmaterialene brukt i trucken gjenbrukt eller resirkulert. Sammenlignet med nyproduksjon sparer selskapet dermed inntil 80 prosent CO2e.

Et stort engasjement for menneskerettigheter i hele verdikjeden

I tillegg gjør Jungheinrich en betydelige innsats for å sikre at menneskerettighetene blir overholdt gjennom hele verdikjeden. Blant annet har selskapet utvidet sitt eksisterende system for bærekraftig innkjøpsstyring, slik at det tar hensyn til menneskerettslige aspekter. Jungheinrich har iverksatt et risikostyringssystem for å forbedre de interne prosessene som sikrer at menneskerettighetene blir overholdt. De har også etablert andre ansvarsområder, inkludert et menneskerettighetsråd med eksperter på menneskerettigheter innenfor selskapet. Risikoanalyser blir jevnlig utført for å identifisere, vurdere og forebygge potensielle brudd på menneskerettighetene på et tidlig stadium.

Tre ganger platinavinner fra EcoVadis for sitt bærekraftengasjement

Nåværende platinasertifisering fra EcoVadis er den tredje topp-plasseringen på rad for Jungheinrich etter 2022 og 2021. Før dette ble selskapet tildelt et gullsertifikat både i 2020 og 2019. EcoVadis regnes som en av verdens ledende institusjoner for vurdering av samfunnsansvar. De tildeler kun platinastatus til den øverste prosenten av sertifiserte bærekraftige selskaper. Totalt evaluerer EcoVadis bærekraftsengasjementet til over 100 000 selskaper over hele verden med hensyn til miljø, arbeid og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige innkjøp.

Jungheinrich Norge AS
Alf Bjerckes vei 30
0596 Oslo
Oslo
Norge
Org. nr.: NO914763436

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047