23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Schneider Electric lanserer nytt AI-verktøy for ressurshåndtering og -effektivisering

Med AI-baserte EcoStruxure Resource Advisor Copilot vil selskaper få en digital samarbeidspartner for å utforme og implementere solide bærekraftstrategier.

Schneider Electric Resource Advisor har eksistert i noen år, og får nå - med den nye integrerte AI-baserte «Copilot»-funksjonen - muligheten for å overvåke og håndtere ressurser i alle sine aspekter gjennom en «AI-linse».

Verktøyet tar hånd om kartlegging av utslipp, energiledelse, reduksjon av ressursforbruk, ESG-rapportering og karbonregnskap.

EcoStruxure Resource Advisor Copilot vil hjelpe virksomheter med å ta raskere beslutninger for å effektivisere energi- og ressursbruk ved å samhandle med virksomhetens komplekse energi- og bærekraftdata.

«Kopiloten» er blitt utviklet på en sikker måte med Large Language Model-teknologi. Den fungerer i praksis som en digital «følgesvenn» som gir bærekraft- og energirådgiverteam muligheten til å gjennomføre raskere og bedre dataanalyse og -visualisering: 

- Meningen her er å støtte bærekraftpersonell med å ta tryggere beslutninger og optimalisere virksomhetens ytelse basert på pålitelige data, sier Renata Kuzmina, salgssjef for Schneider Electric Sustainability Business i Norge. 

På en sømløs måte kombinerer «kopiloten» behandling av komplekse bransjedata med systeminformasjon fra Resource Advisor-plattformen. En privat betaversjon lanseres nå i løpet av høsten 2023. Løsningen vil være generelt tilgjengelig i årsskiftet 2023-2024.

- Kundene våre får samtidig støtte fra ekspertisen til et bransjeledende global team av konsulenter, sier Kuzmina. 

- Verktøyet har en unik evne til å samhandle med globale data og levere innsikt i sanntid. Schneider Electric har en lang historie når det gjelder å integrere kunstig intelligens i eksisterende tjenester, så  Resource Advisor Copilot er klar til å påvirke bærekraftstrategien i store virksomheter på en ansvarlig og skalerbar måte, mener Amy Cravens, forskningssjef i International Data Corporation.

Det nye verktøyet er den aller siste AI-baserte tjenesten som Sustainability Business-divisjonen i Schneider Electric har utviklet de siste årene. Andre AI-tjenester inkluderer verktøy for risikooptimalisering, fakturavalideringstjenester og en varslingstjeneste om strømtopper. 

Flere programvareløsninger i Sustainability Business-porteføljen støttes av datavitenskap, maskinlæring og AI. For eksempel softwaren Zeigo Network, Zeigo Activate og Zeigo Power, som gjør det enklere å utforske og investere i ren teknologi eller fornybare energiprosjekter og gir små og mellomstore bedrifter muligheten til å måle sine karbonutslipp samt sette mål for karbonreduksjon.

Schneider Electric Norge AS
Sandstuveien 68
0607 Oslo
Oslo
Norge

Send til en kollega

0.078