23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Sikkerhetstest på elektriske kjøretøy

Elektrifiseringen av biler og andre kjøretøy har lenge vært over oss. Fokuset på miljø og klima, og ønsket om å kjøre grønt har aldri vært større.

Salget av elbiler slår den ene rekorden etter den andre, og antallet elbiler har etter hvert nådd en størrelse der flertallet av nye biler på norske veier er elektriske (hybrid, plug-in hybrid og ren elektrisk). Mens overgangen fra bensin- eller dieselbiler har spredt kjøreglede blant sjåfører, har det gitt opphav til grå hår på verkstedene, må man nå være elektriker for å være mekaniker? En rutineoppgave som oljeskift eller reparasjon av eksosanlegg er selvsagt ikke aktuelt for elbiler, som i stedet har et kraftig batterisystem for drivlinjen med høyere spenning enn de fleste elektrikere håndterer til daglig; 800 V DC stiller krav til utstyr og sikkerhet! Introduksjonen av elbiler har også satt sitt preg på elektrikernes hverdag; AC-ladeuttak og ladestasjoner dukker opp i boligområder og på kontorer, mens likestrøm-ladestasjoner på flere hundre kW sprer seg på bensinstasjoner og store parkeringsplasser. Dette er høyeffektivt utstyr, som stiller krav til dimensjonering samt over- og jordfeilvernutstyr og testing, og på samme måte som med kjøretøyene gir det krav til utstyr, sikkerhet og testinstrumenter.

Spesielt utviklet for elektriske kjøretøy er Metrel MI3132 det første måleinstrumentet i sitt slag. Slik vi kjenner det fra Metrel er brukergrensesnittet intuitivt og menyene enkle, samtidig som funksjonene er omfattende. MI3132 kan brukes på alle elektrisk ledende deler av elbilen, og har bl.a. funksjoner for spenningsmåling, isolasjonstest på batteriet (UN ECE R100/ISO 6469-3) og kontinuitetstest. Dokumentasjon kan lagres i Metrels velkjente minnestruktur og skrives ut via ES Manager-programvaren.

Metrel MI3132 EV Tester er et testinstrument utviklet for bruk i service og vedlikehold av elektriske kjøretøy, inkludert hybridbiler (HEV), plug-in hybridbiler (PEV) og, selvfølgelig, rene elektriske kjøretøy.

Betjening og valg av funksjon er enkelt på den intuitive fargeberøringsskjermen, som også kan vise hjelpebilder av riktig tilkobling. Måleresultater kan lagres i instrumentets minnestruktur og overføres til PC for utarbeidelse av dokumentasjon med den medfølgende Metrel ES Manager-programvaren. Samspillet mellom MI3132 og Metrel ES Manager støtter også brukerdefinerte auto-sekvenser, slik at du kan tilpasse instrumentet til nettopp de testene som er mest relevante.

Metrel MI3132 har følgende funksjoner:

• Visuell inspeksjon (sjekkliste)

• Spennings- og frekvensmåling (AC, DC, AC+DC)

• Kontinuitetsmåling med inntil 2 A teststrøm med to eller fire ledere

• Motstandskalkulator for beregning av grenseverdier for kontinuitetstester basert på lengde og tverrsnitt

• Isolasjonstest opp til 1500 V DC

• Isolasjonstest mellom batteripoler og chassis, UN ECE R100/ISO 6469-3

• Autosekvens for periodisk testing

• Autosekvens for bruk etter en ulykke

Hos Elma Instruments står vi klare til å gi deg råd om valg av riktig måleutstyr for elbiler og ladeutstyr. Vi har alt fra den veldig enkle EV-måleledningen til den superavanserte DC-ladertesteren.

Se mer på www.elma-instruments.no eller ring på 22 10 42 70.

Elma Instruments AS
Garver Ytteborgsvei 83
0977 Oslo
Oslo
Norge
Org. nr.: NO935507065

Kontaktperson

ES

Send til en kollega

0.048