23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Geminor etablerer egen veitransporttjeneste

Gjenvinningsaktøren Geminor etablerer nå en egen transporttjeneste for å øke kvaliteten på leveransene til selskapets mottakere i Finland. Dette er Geminor-gruppens første investering i egne veitransporttjenester i Europa.

Geminor i Finland, Gemifin OY, kjøpte nylig to lastebiler for transport av importert avfall til mottakere i Sør- og Vest-Finland. Gemifin har også ansatt to sjåfører for å dekke rutene fra havner som Loviisa, Taalintehdas og Parainen, der Gemifin tar imot baller med Solid Recovered Fuel (SRF) som åpnes og klargjøres for levering til ulike mottaksanlegg. Det nye teamet består også av en innleid lastebil og en sjåfør.

I tillegg har Gemifin bestilt en ny, drivstoffeffektiv Euro 6-lastebil for å dekke transportbehovet for importert avfall i Finland.

"Importen til Finland har økt betydelig, og vi har som mål å sikre rettidige leveranser og den beste servicen for våre avtakere, inkludert sementprodusenter som trenger store mengder SRF. Det er nytt for Geminor-konsernet å investere i lastebiler, men vi ønsker å gjøre det lille ekstra for å sikre god flyt og maksimal fleksibilitet i våre leveranser til det finske markedet", sier Ismo Hiltunen, Country Manager i Gemifin OY.


Transport med baklast for bedre effektivitet

To av lastebilene har en kapasitet på 40 tonn hver, mens den tredje lastebilen er en gangbil med en kapasitet på 30 tonn for håndtering av løst SRF. Totalt vil Gemifin transportere rundt 150 000 tonn avfall på finske veier i 2024.

Lastebilene skal også transportere avfall mellom selskapets HUB-er i Finland og hente avfall som returlast i regionen. På denne måten blir transporten så effektiv og bærekraftig som mulig, forklarer Hiltunen.

"Vi ser på dette som et prosjekt for å utforske mulighetene for å levere transporttjenester av høy kvalitet innenfor konsernet. Hvis transporttjenestene våre viser seg å være vellykkede, kan vi komme til å utvide dem til andre markeder", avslutter CM i Gemifin OY, Ismo Hiltunen.

Geminor AS
Helganesvegen 41
4299 Avaldsnes
Karmøy
Norge

Kontaktperson

KV

Send til en kollega

0.047