23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Den komplette guiden: Slik planlegger du et nytt lager

Enten du skal bygge nytt eller bygge om et eksisterende lager - her får du eksperttipsene til hva du bør tenke på og hvordan du kan få det optimale lageret!

Når man skal planlegge et lager involverer det ofte en tenkemåte som bedrifter flest ikke er vant til. En slik prosess er derimot en gylden mulighet til å få en LEAN (svært smidig og effektiv) lagerdrift, noe som vil ha positive effekter både for kundene dine, måten bedriften opererer på og ikke minst lønnsomheten. 

La oss komme i gang!

Slik får du oversikten
Det kan kanskje virke overveldende å skulle få alt på plass, men om du tar en prosjektbasert tilnærming og bryter opp oppgaver i mindre deler blir det hele straks mer overkommelig.

Benytt deg gjerne av planleggingsverktøy som Trello, Asana eller Monday for enkel oversikt over hva som skal gjøres når, og hvem som skal gjøre det.

Vi deler opp prosjektet i fire faser: Innledning, planlegging, iverksetting og avslutning. 

Innledende fase - identifiser hvilke oppgaver lageret skal løse
Før man i det hele tatt begynner å tenke på hvordan det nye lageret skal se ut, og hvilket utstyr man trenger, må man skaffe seg en oversikt over hvilke utfordringer lageret skal løse.

Noen av de vanligste områdene man ønsker å forbedre er:

Plassering av utstyr
I dag er kanskje utstyr eller stasjoner langt fra hverandre men brukes naturlig i sammenheng, slik at de ansatte må bruke unødig tid på å forflytte seg mellom dem. Riktig plassering av lagerinnredning og øvrig utstyr er alpa og omega for å få et effektivt lager.
Plassering av produkter 

I følge Pareto-prinsippet kommer 80% av bevegelsene på lageret fra 20% av produktene. Dersom disse 20% av produktene befinner seg i et lagerområde som ligger langt unna andre soner, vil det ta lagerarbeiderne dine lengre tid å få på plass, plukke og pakke produkter som selges raskt. 

Dårlig arbeidsflyt og layout
Et vanlig problem er at det oppstår flaskehalser i løpet av lagerhåndteringen, som gjør at deler av prosessen stopper opp i kortere eller lengre tid. Får man bukt med disse kan man massiv forbedre lagerets effektivitet.

Mer lagringsplass
Ofte ønsker man et nytt lager, eller å omorganisere det gamle, for å få plass til flere varer. Riktig valg av lagerinnredning som er tilpasset produktene er en nøkkelfaktor her.God utnyttelse av tilgjengelig plass er uansett essensielt både i forhold til lagringsplass og effektivitet.

Pakking & klargjøring
Noen ganger har man behov for flere pakkestasjoner, andre ganger er det plasseringen eller oppsettet som må forbedres. 

Les videre her 

Cowab AS
Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO993380407

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032