23948sdkhjf

Elektrisk småtass klar for last mile-oppdrag

Sevic V500e er kun 3,7 meter lang og 1,37 meter bred.

KORT BIL TIL KORT TRANSPORT: Sevic V500E er blitt typegodkjent i EU og er klar for salg.

Kort, smal og formålsrettet – det er kanskje en grei oppsummering av hva Sevic V500e er. Nyttekjøretøyet er helelektrisk, og produsenten lover rekkevidde på opptil 150 kilometer med standardbatteriet på 16,5 kWt og 300 kilometer med en batteripakke som er dobbelt så stor.

Prisen for de to variantene er henholdsvis 24.900 euro og 29.500 euro i EU. Sevic er et tysk selskap, men produksjonen skjer ved en fabrikk i Bulgaria.

Selv om V500e ikke ser helt ut som en vanlig bil, innebærer typegodkjenningen at den er godkjent for all vanlig kjøring, inkludert tysk autobahn. Motoren er på 15 kW, eller drøyt 20 hestekrefter, som gir en toppfart på 80 km/t.

Mer interessant for budbilbransjen er det trolig at den har nyttelast på fra 576 til 676 kg. Den tilbys med et stort antall lasteløsninger og kassesystemer, og disse kan enkelt tilpasses fraktbehovet. Også spesialtilpassede lasteløsninger tilbys. Lengden på 3,7 meter betyr at den er rundt 75 cm lengre enn XL-utgaven av norske Paxter, kjent for mange som postbil i Norge.

Budbilen har vært gjennom testing av kontrollorganisasjonen TÜV Nord, noe Sevic mener underbygger at det handler om et kvalitetsprodukt.

De første bilene er på vei til kundene i disse dager.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Sevic og Paxter.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078