23948sdkhjf

Danmark spår 20.000 færre stillinger i byggebransjen innen 2024

Det er krise i byggebransjen i Danmark. Nedgangen kommer fortere enn tidligere spådd!

BYGGEJOBBER FORSVINNER DANMARK: Det spås 20.000 færre stillinger i byggebransjen innen 2024.

Hvis det stemmer betyr det at 9,5 prosent av byggejobbene forsvinner, skriver Building Supply Danmark.

I en økonomisk redegjørelse, som publiseres sammen med finansproposisjonen, tegnes et bilde av en dypere krise enn tidligere antatt. Sysselsetting til byggebransjen er spådd å falle med 12.000 personer i 2023 og 8.000 i 2024.

Byggesysselsettingen faller mye mer enn tidligere anslått

– Det ser ut til at Økonomiministeriet forventer at det vil gå skikkelig utover byggebransjen. Det ser også også ut som det vil gå betydelig dårligere enn det som var forventet tidligere, sier Martin Kyed, som er sjeføkonom i bransjeforeningen SMV Danmark.

I den siste konjunkturmeldingen fra august (som kun anslås til 2023) var forventningen at byggesysselsettingen «bare» skulle falle med 5.000 i 2023, mens en fersk prognose fra Dansk Industri pekte på en nedgang mot 2024 på 16.000 arbeidsplasser i bygg og anlegg .

– Det ser ut til at byggebransjen tilsynelatende må stå for en stor del av nedgangen som man gjerne vil ha for å kjøle ned økonomien, sier Kyed.

- Det er ganske voldsomt

– Det kan godt være at det hadde sett enda verre ut om den forrige finansregningen ble opprettholdt med enda mer drastiske innsparinger ovenfra. Men det ser mildt sagt ikke bra ut at det er ventet en så stor nedtur. Det er ganske voldsomt, sier Kyed.

Opphav og kilder: Artikkel på Building Supply Danmark.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111