23948sdkhjf

Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner

Det skal bygges 45.000 kvadratmeter med næringsbygg og produksjonslokaler i Horten.

840 MILLIONER KRONER: Betonmast Buskerud-Vestfold har signert kontrakt med Horten Industripark AS om bygging av en industripark i Horten. Kontrakten er en totalentreprise.

Det nye signaturbygget i Horten Industripark skal bestå av næringsbygg og produksjonslokaler og har et samlet areal på 45.000 kvadratmeter. Prosjektet skal sertifiseres Breeam-Nor 6.0 Very Good med energiklasse A.

Den planlagte bygningen blir et kombinert industri- og kontorbygg og skal eies av Horten Industripark.

Profesjonelle flergangsbyggherrer

– Prosjektteamet fra Betonmast Buskerud-Vestfold og Horten Industripark har de siste 14 månedene har utviklet fremtidens kontor- og produksjonsbygg, hevder Kristian Gjestemoen, daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold.

– Vi ønsker å drive bransjen fremover. Ikke minst liker vi å sette spor og bygge signalbygg – slik dette bygget er et eksempel på. Prosjekter av denne størrelsen og kompleksitet er ikke hverdagskost selv for Betonmast, sier Peter Sandrup, konsernsjef i Betonmast.

Etter planen starter byggingen i løpet av andre kvartal 2023. Med en forventet byggetid på 37 måneder skal prosjektet ferdigstilles i juni 2026.

Kongsberg Gruppen

Leietaker er Kongsberg Gruppen, som nå samler sin virksomhet i Horten i et effektivt og bærekraftig bygg, både med tanke på kontordelen og industriproduksjonen.

– Vi har gått grundig til verks for å klargjøre våre ønsker og behov for å få til et effektivt bygg, både med tanke på kontordelen industriproduksjonen. Vi har blant annet behov for et nøye planlagt anlegg for bærekraftig produksjon av undervannsrobotikk og hydroakustikk.

I tillegg hadde vi et stekt ønske om å forbli i Horten med tanke på byens teknologikompetanse, sier Martin Wien Fjell, administrerende direktør i Kongsberg Sensors & Robotics. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Betonmast

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Bodø kommune: Brukte 150.000 på opplæring - sparte 600.000 på mindre skader
Viking kjøper Nordens første helelektriske flakvogn
Messekalender 2023: Utsolgt - Storåstreffet i Trøndelag blir fylt til randen med lastebiler
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Nytt kjørekurs fra Eiksenteret skal gjøre det billigere og tryggere å kjøre traktor
E16 Bjørum-Skaret med gladsak: Fisk og bunndyr klarer seg bra!

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094