23948sdkhjf

Team Aker prosjekterer nye Aker sykehus til 17 milliarder kroner

Norges største lokalsykehus i Oslo skal stå ferdig i 2030.

FIRE STORE: Gjennom Team Aker skal fire selskaper prosjektere Aker sykehus. Prosjektet har en investeringsramme på 17 milliarder kroner. 

  • Sweco
  • Multiconsult
  • RATIO Arkitekter
  • Arkitema

Dette er selskapene som skal prosjektere Norges største lokalsykehus. Oslos nye sykehus skal stå ferdig i 2030, og være i full drift fra 2031.

Styret i Helse Sør-Øst RHF vedtok 16. desember å videreføre Nye Aker og Nye Rikshospitalet til gjennomføringsfase.

Høsten 2022 leverte Team Aker forprosjektrapportenfor Nye Aker. Forprosjektrapporten har inngått i beslutningsgrunnlaget til styret i Helse Sør-Øst RHF.

– Vi i Team Aker har levert en forprosjektrapport til vår oppdragsgiver Helse Sør-Øst RHF. At vi får utløst en opsjon for videre prosjektering betyr at vi har fått tillit til å videreutvikle prosjektet, gjennomføre detaljprosjektering og stå for oppfølging i byggeperioden, sier Trond Øverland, oppdragsansvarlig i Team Aker.

- Nye Aker er det største byggeprosjektet i landet for tiden. Sammen med byggherren skal vi planlegge gjennomføringsentrepriser og noen totalentrepriser, og på det meste har vi over 200 kollegaer som på en eller annen måte er involvert, sier Øverland.

Prosjekteringsgruppen Team Aker har lang erfaring med lignende prosjekter, og har tidligere planlagt og prosjektet flere sykehus i Skandinavia, blant annet nytt sykehus i Østfold, Drammen sykehus, Södertälje sjukhus rett utenfor Stockholm, Gødstrup Hospital i Danmark.

Nye Aker blir et stort akuttsykehus med universitetsfunksjoner. I tillegg vil det være lokalsykehus for en stor del av Oslos befolkning innenfor somatikk, psykisk helsevern og avhengighet.

Sykehuset blir også en viktig arena for forskning, utdanning og innovasjon. Prosjektet inneholder både nybygg og gjenbruk av eksisterende bygningsmasse. Det blir et bygningsanlegg som tilpasser seg stedets karakter, med innslag av eksisterende bygg og uteområder med historisk verdi.

– Sykehuset er viktig for Oslos innbyggere og blir lokalsykehus for flere av Oslos bydeler, sier Øverland.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Sweco

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Veidekke og ungdommen: Rekordmange ønsker å bli lærlinger
Bodø kommune: Brukte 150.000 på opplæring - sparte 600.000 på mindre skader
Viking kjøper Nordens første helelektriske flakvogn
Messekalender 2023: Utsolgt - Storåstreffet i Trøndelag blir fylt til randen med lastebiler
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Nytt kjørekurs fra Eiksenteret skal gjøre det billigere og tryggere å kjøre traktor

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109