23948sdkhjf

Posten frakter flere pakker, men taper penger

Resultat før skatt for Posten Norge AS ble på minus 343 millioner kroner.

PAKKEVOLUM OPP, MEN NEGATIVT RESULTAT: Posten Norge forklarer minustall med kraftig kostnadsøkning.

Styret i Posten Norge AS har godkjent integrert årsrapport for 2022. Noen sentrale tall er justert fra kvartalsrapport for fjerde kvartal ble lagt fram tidligere i år.

Konsernets justerte resultat før skatt er på minus 343 millioner kroner, mens årsresultatet ble minus 277 millioner kroner. Tilsvarende tall for 2021 var henholdsvis 1352 millioner kroner og 1068 millioner kroner.

Justert driftsresultat for 2022 endte på 406 millioner kroner. Det er mer enn en milliard kroner lavere enn i 2021.

Ifølge en pressemelding økte pakkevolumene fra netthandel med 7 prosent i 2022.

- Det siste året har spesielt de høye energiprisene og økt inflasjon medført stor uforutsigbarhet for oss og resten av logistikkbransjen. Det økonomiske resultatet gjenspeiler den situasjonen vi står i, med kraftig kostnadsøkning som har gått ut over våre marginer, sier konsernsjef Tone Wille ifølge pressemeldingen.

Posten regner med at 2023 blir utfordrende, ettersom inflasjonen er høy og kostnadsnivået ventes å fortsette å være høyt.

- Det innebærer prioriteringer, fortsatt høy kostnadsdisiplin og samtidig satse der det trengs for å sikre volumvekst og langsiktig konkurransekraft.

Posten Norge opplyser i tillegg at CO2-utslippene er blitt senket med 5 prosent i løpet av fjoråret, og med 55 prosent siden 2012. Kjøretøy som går på fornybar energi utgjorde ved utgangen av fjoråret 44 prosent av bilparken.

Ved utgangen av 2022 hadde Postenkonsernet 12 750 ansatte.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Posten Norge AS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063