23948sdkhjf

Vårrengjøring i Oslo og Viken: Skal være ferdig i mai

TUNG FEIEJOBB: Etter påske starter Statens vegvesen den årlige vårrengjøringa av riks- og europavegene i Oslo og Romerike.

Arbeidet skjer på kvelds- og nattestid, og skal være ferdig i løpet av første uka i mai i Oslo og i midten av mai på Romerike, i følge byggherren som i dette tilfellet er Statens vegvesen.

Driftsentreprenør, Vaktmesterkompaniet, har hovedansvaret for gjennomfører vårrengjøringen på riks- og europavegene i Oslo og Romerike.

De «støvsuger», feier og spyler vegbane, gang- og sykkelveger, fortau, rekkverk, skilt, leskur og signalanlegg – med andre ord hele riksvegnettet og alle installasjonene langs vegen.

Nattarbeid

Rengjøringsarbeidet på kjørevegene starter i hovedsak ved 22-tida og er ferdig før kl. 05.30 morgenen etter. Noen strekninger og veger blir helt stengt, mens andre blir renholdt mens trafikken passerer. Omkjøringsruter blir skiltet.

Sjekk hvor og når det skal feiies i Oslo: Vårrengjøring hovedveier i Oslo 2023

Sjekk hvor og når det skal feiies på Romerike: Vårrengjøring hovedveier på Romerike 2023

– Vår driftsentreprenør jobber om kvelden og natta når trafikken er lav og ikke berører så mange bilister. Da er det også tryggere for mannskapene å jobbe på vegene, sier byggeleder Johan Georg Hall i Statens vegvesen.

Gang- og sykkelvegene langs riks- og europavegene blir rengjort på dagtid.

Ferdig i begynnelsen av mai

Vårrengjøringen på riks- og europavegene i Oslo og Romerike starter 10. april og pågår fram til fredag morgen 12. mai. På gang- og sykkelvegene er arbeidet ferdig 9. mai i Oslo og i slutten av april i Romerike.

Opphav og kilder: Statens vegvesen / NTB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109