23948sdkhjf

Vassbakk & Stol fikk jobben - bygger motorvei i Rogaland

Kontrakten med Statens Vegvesen om byggingen av E39 Hove - Osli skal være verdt 378 millioner kroner.

TUNG VEI: Prosjektet er første delstrekning i utbyggingen av ny E39 mellom Ålgård og Hove, og skal være del av bymiljøpakken for Nord-Jæren.

Kontrakten inkluderer bygging av 2,7 km ny firefeltsvei med flere brukonstruksjoner, samt 1,5 km gang- og sykkelveg, noe lokalveger og samleveger.

Prosjektet omfatter også støyskjerming, nytt dreneringsanlegg langs veien, utskifting av kryssende vann- og avløpsledninger, kabelarbeider, samt rehabilitering av en mindre strekning av Bråsteinskanalen.

Prosjektet vil bli miljøsertifisert i henhold til det internasjonale sertifiseringsverktøyet BREEAM Infrastructure, med ambisjonen om å oppnå nivå «Very Good».

- Dette er et viktig prosjekt for oss i Vassbakk & Stol og det passer godt til både vår kompetanse og gjennomføringskapasitet. Nå ser vi frem til å komme i gang med anleggsarbeidene til sommeren, sier Inge Jan Thorsen, adm.dir. i Vassbakk & Stol.

Anbudskonkurransen ble gjennomført som en konkurranse med forhandling, og Vassbakk & Stol scoret best både på pris og kvalitet.

Anleggsarbeidene skal gjennomføres i totalentreprise og arbeidet med detaljprosjekteringen starter umiddelbart. Planlagt byggestart er sommeren 2023 med en forventet ferdigstillelse våren 2026. Kontrakten på 378 millioner kroner inngår i ordrereserven for Skanska i Norden for andre kvartal

Vassbakk & Stol er et heleid datterselskap av Skanska Norge AS, og vil også samarbeide med Skanskas anleggsregion Industri, bro og marine i gjennomføringen av kontraktsarbeidene.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Skanska

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093