23948sdkhjf

Constructa, Norconsult og Nordic Office of Architecture vant Griegakademiet

Constructa Entreprenør AS har sammen med Norconsult og Nordic Office of Architecture vunnet konkurransen om å bygge det nye Griegakademiet i Bergen.

9.500 KVADRATMETER: De nye lokalene til Griegakademiet i Bergen blir på cirka 9.500 kvadratmeter og skal samlokaliseres på Møllendal sammen med resten av Fakultet for kunst, musikk og design.

Statsbygg har tildelt Constructa Entrepenør, samt rådgiverne Nordic Office of Architecture og Norconsult, oppdraget med å planlegge og bygge Griegakademiet. 

Prosjektet er avhengig av bevilgninger over statsbudsjettet for at det skal kunne gjennomføres, men ved eventuell ferdigstillelse vil Griegakademiet, sammen med resten av fakultetet for kunst, musikk og design, utgjøre Campus Møllendal for Universitetet i Bergen.

Den nye bygningen underbygger målet om at Griegakademiet skal bli en ledende institusjon for musikkutdanning som tilbyr tverrfaglig kunstnerisk utdanning og forskning på et høyt internasjonalt nivå.

– Sentralt i det arkitektoniske konseptet er å bruke bygget som en åpen monter hvor byens innbyggere kan få innblikk i hva som skjer innenfor og ta del i livet og aktiviteten, sier Eva Schwärzler, arkitekt i Nordic Office of Architecture.

Utviklingsfasen har blitt ledet av Constructas Kenneth Bøe, mens Johannes Gullbrå blir prosjektleder for samspillsfasen og gjennomføringsfasen.

Constructas team har i tillegg bestått av prosjektutviklere og kalkulatører. Nordic Office of Architecture leverte løsningsforslagets arkitektur, samt landskapsarkitektur i samarbeid med Norconsult, som også var ansvarlig for alle ingeniørfagene.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Norconsult

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094