23948sdkhjf

Raufoss: Tror på 1000 til 1500 nye industriarbeidsplasser

Adm. dir. Øyvind Hansebråten i Raufoss Industripark har stor tro på at det kan etableres 1000 til 1500 nye industriarbeidsplasser de nærmeste 10 årene.

MEN: Mye avhenger av om riksvei 4 blir utbygget.

For ifølge en undersøkelse blant 12.700 bedrifter i Nittedal, Gran, Vestre Toten, Gjøvik, Søndre og Nordre Land, sier to av tre at de er misfornøyde med framkommeligheten på riksveien.

Det skriver Oppland Arbeiderblad (OA).

Omsetter for 13 milliarder

Raufoss Industripark huser en rekke bedrifter i Metalsupplys nedslagsfelt, og disse sysselsetter om lag 2600 ansatte, og omsetter for 12-13 milliarder kroner. Og ikke nok med det: Hvert år ruller 32.000 vogntog til eller fra Raufoss med produkter som i all hovedsak går til eksport.

OA skriver videre at industriparken har som målsetning å doble omsetningen de neste 10 årene.

– Det betyr 1000–1500 nye arbeidsplasser, sier administrerende direktør Øivind Hansebråten i Raufoss industripark.

Riksvei 4 er en flaskehals.

Flaskehals

Men riksvei 4 er en flaskehals. I den nevnte undersøkelsen sier 46 proent av de spurte bedriftene at hver uke har problemer med å rekke fram til Oslo havn eller til Alna-terminalen på grunn av kø.  Det er regionsamarbeidet Stor-Oslo Nord som har gjennomført spørreundersøkelsen.

OA skriver at en av seks svarer at de har slike utfordringer på daglig basis, og hele sju av ti mener køproblematikken på rv4 er en direkte bakdel for dem i den internasjonale konkurransen på eksportmarkedet.

Møte

Torsdag møtte representanter fra industrien og lokale politikere politikere fra Viken og Oslo for å se på mulighetene i forbindelse med riksvei 4.

Opphav og kilder: Oppland Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078