23948sdkhjf

ColliCare åpnet nytt AutoStore-anlegg: Kapasitet til 40.000 kasser

ROBOT-TUNGT: AutoStore-anlegget, med 36 batteridrevne roboter som sorterer og plukker varer, står i et helt nytt lagerbygg hos ColliCare på Vestby.

Tidlig i år stod nye 10.000 kvadratmeter med lager klart hos ColliCare. Flere kvadratmeter gir nye muligheter, og i den nye delen av bygget er det i tillegg til pallereoler installert en AutoStore-løsning. Her kan ColliCare håndtere mindre produkter effektivt med liten risiko for feilplukk. 

- Vi har jobbet med dette lageret i rundt 11 måneder. Vi tok en beslutning i mai i fjor om at vi ville jobbe videre med StrongPoint som leverandør av AutoStore. De ble valgt ut i konkurranse med fire fem andre aktører. Vi starter med å ta i bruk anlegget i juni i år, og i august vil det være i full drift hvor Ikea skal være helt integrert, sier Knut Sollund, CEO i ColliCare.

Det er en såkalt Cube Storage Automation som er implementert. Smarte batteridrevne roboter sorterer og plukker frem varer, og løsningen skal gi den raskeste ordrebehandlingen per kvadratmeter i verden. Robotene bruker svært lite energi, og denne type lagerløsning skal gi fire ganger så mye lagerkapasitet som manuell lagring.

- Det er gøy å se dette anlegget ferdig, og det har tatt mye fokus hos alle oss i StrongPoint. Vi har drevet med løsninger innen dagligvare, e-handel og handel generelt i 35 år. Vi er ledende på manuell plukk av e-handels ordre, men dette er det første automatiske anlegget vi leverer, sier Gisle Elvebakken, administrerende direktør i StrongPoint Norge.

Det nye anlegget har en lagringskapasitet på inntil 40.000 kasser, og kan håndtere 800 kasser per time. Det er 36 roboter som opererer anlegget og  seks porter for innlevering og uthenting. Første kunde inn i anlegget er Ikea.

Opphav og kilder: Orginalartikkel av Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109