23948sdkhjf

Enda en kompakt limbil til Velde: Det handler om smidighet

Tung limkapasitet selv om den er liten.

Dette blir den tredje limbilen bygget på Fuso Canter som Asbjørn Hauffen i ABM leverer til Velde. Liten ja, men billig nei. Her er det snakk om smidighet i urbane prosjeker.

God utnyttelse

Asbjørn Hauffen som er salgsansvarlig asfalt hos Asfalt & Betongmaskiner, forteller om god utnyttelse og kapasitet til å være bygget på et så lite chassis. Tanken rommer 2500 liter lim og bilen er 5,95 lang noe som skal gjøre den smidig.

- Det er bra kapasitet til å kunne kjøre på C1-lappen, kommenterer han.

3,8 meters arbeidsbredde

En liten limbil som dette bygget på 7,5-tonns chassi gjør den godt egnet til tettbebygde strøk, men likevel har den stor nok tank til å være med på store jobber. Den har variabel limbjelke med opp til 3,8 meters arbeidsbredde. Dette er selvsagt et lite marked, og beslutningsprosessen er lengre. ABM har levert fem limbiler i denne størrelsen totalt.  Den første som gikk til Velde var bygget på en Sprinter i 2013, mens den første "lim-Fusoen" ble levert i 2019.

- Du er nødt til å tro at du får kontrakt, har du ikke utstyret er det vanskelig å få utført en kontrakt uansett, kommenterer Asbjørn.

Styres fra skjermen

Alt utstyret styres elektronisk fra skjermen og spakene i førerhuset. Produsenten Schäfer Technic er kjent for detaljfokus og selv om dette er en liten bil mangler den ikke på finessene. Ytterst på limbjelkene sitter det markørlys (fremover) og varsellys (bakover) slik at det er lett å se bredden for trafikanter som nærmer seg. 

Du kan koble til strøm for å forvarme limet til ønsket temperatur slik at det er klart på morgenkvisten når du skal kjøre av gårde. Utskyvbare arbeidslys følger med og på høyre side er det lagt beskyttelsesplater der man trår for å komme opp på tanken. Om elektronikken skulle feile, kan man styre det hele manuelt med spaker bak i egen luke. Det er flere oppbevaringsrom og hyller for utstyr og den har 2,8 tonns hengerkapasitet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Veidekke og ungdommen: Rekordmange ønsker å bli lærlinger
Bodø kommune: Brukte 150.000 på opplæring - sparte 600.000 på mindre skader
Viking kjøper Nordens første helelektriske flakvogn
Messekalender 2023: Utsolgt - Storåstreffet i Trøndelag blir fylt til randen med lastebiler
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Nytt kjørekurs fra Eiksenteret skal gjøre det billigere og tryggere å kjøre traktor

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111