23948sdkhjf

Bravida: Kvartalsrapport Q1 2023 viser sterk vekst og flere oppkjøp

Omsetningsveksten kommer både organisk og gjennom oppkjøp. Les om resultatet for hele konsernet og for Bravida Norge spesielt i denne pressemeldingen.

ORGANISK VEKST: Bravida opplyser at de har hatt organisk vekst på totalt 20 prosent dette kvartalet.

– Vi kan konstatere at vi har vokst 20 prosent på service, og også hatt god aktivitet i installasjonsvirksomheten, sier konsernsjef i Bravida-konsernet, sier Mathias Johansson, konsernsjef i Bravida-konsernet.

Konsernet har økt nettoomsetning på 28 prosent og organisk vekst i samtlige land, samt en resultatøkning på 25 prosent. 

Administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke, oppsummerer første kvartal slik: 

– Vi har gjennom hele planperioden jobbet med å utvide vårt tjenestetilbud innenfor servicevirksomheten. Servicekultur er ytterligere styrket og det er gledelig å se veksten innenfor dette området, sier Bakke.

– Etterspørselen etter installasjonsprosjekter påvirkes av makroøkonomiske forhold som renteøkninger og inflasjon, noe som kan forlenge investeringsbeslutninger. På den andre siden vil etterspørselen etter service være god fremover, derfor ønsker vi å dreie mer av virksomheten over mot servicevirksomhet, som har lønnsomhet og vekstpotensial, sier Bakke.

– Vår posisjon til å levere energiriktige løsninger er også styrket i kvartalet, noe som betyr mye både for oss og våre kunder. Det at vi nå også har tilsluttet oss Science Based Targets-initiativet betyr mye for vårt bærekraftsarbeid, sier Bakke.

Utdrag fra kvartalsrapporten for Bravida Norge, januar-mars

Nettoomsetningen for Bravida Norge økte med 25 prosent og utgjorde 1.587 (1.270) millioner SEK. I løpet av kvartalet økte nettoomsetningen innen både service- og installasjonsvirksomheten. Serviceandelen økte og utgjorde 50 (52) prosent av den totale nettoomsetningen.

Den organiske veksten var positiv og utgjorde 27 prosent. Oppkjøp økte nettoomsetningen med 2 prosent, valutakursendringer har påvirket nettoomsetningen negativt med 4 prosent. 

EBITA økte med 29 prosent og utgjorde 77 (60) millioner SEK. EBITA-marginen økte og utgjorde 4,8 (4,7) prosent. 

Ordreinngangen gikk ned med 20 prosent til 1.276 (1.603) millioner SEK, i lokal valuta gikk ordreinngangen ned med 7 prosent. Ordreinngangen gjelder mindre og mellomstore installasjonsprosjekter og serviceoppdrag. 

Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var 27 prosent lavere enn tilsvarende periode i fjor og utgjorde 2.927 (4.027) millioner SEK. I løpet av kvartalet minsket ordrereserven med 504 millioner SEK.

Bravida er leverandør av tekniske helhetsløsninger innen service og installasjon. Konsernet tilbyr tjenester innen elektro, rør og ventilasjon, og spesialområdene brann og sikkerhet, sprinkleranlegg, kjøling, elkraft og teknisk bygningsdrift.

I Norge har Bravida 3.200 medarbeidere, 70 avdelinger på mer enn 30 steder og omsatte for 5,2 milliarder norske kroner i 2022.

Totalt i Sverige, Norge, Danmark og Finland har Bravida 12.000 medarbeidere og finnes på over 180 steder. I 2022 omsatte konsernet for 26,3 milliarder svenske kroner og Bravida-aksjen er notert på Nasdaq Stockholm.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Bravida.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Veidekke og ungdommen: Rekordmange ønsker å bli lærlinger
Bodø kommune: Brukte 150.000 på opplæring - sparte 600.000 på mindre skader
Viking kjøper Nordens første helelektriske flakvogn
Messekalender 2023: Utsolgt - Storåstreffet i Trøndelag blir fylt til randen med lastebiler
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Nytt kjørekurs fra Eiksenteret skal gjøre det billigere og tryggere å kjøre traktor

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125