23948sdkhjf

Tyveriraid: Hæhre & Isachsen-maskiner frastjålet GPS-er

TUNG KRIM: I helgen har tyver stjålet GPS-enheter fra anleggsmaskiner i Lunner kommune.

Det er hadeland.no som melder at GPS-utstyr til flere hundre tusen kroner er tatt fra to bulldosere tilhørende Hæhre & Isachsen.

- Det er gjort innbrudd i to anleggsmaskiner hvor det er stjålet GPS-utstyr fra en gang mellom lørdag klokken 19.00 og mandag 06.30, opplyser operasjonsleder Sidsel Svarstad ved Innlandet politidistrikt til hadeland.no.

Tyveriene skal ha skjedd på et anleggsområde ved Hadelandsveien litt sør for Roa. Natt til 29. april ble det også stjålet GPS-utstyr fra en anleggsmaskin i dette området.

Prosjektleder hos Hæhre & Isachsen, Wolfgang Mysliwietz, sier at slike tyverier byr på problemer for arbeidet deres.

- Foruten at dette er veldig kostbart utstyr å erstatte, blir maskinene uten GPS stående fram til nytt utstyr kommer på plass, sier Mysliwietz til hadeland.no.

Tyveriraid 1 (røde prikker) og 2 (blå prikker)

I slutten av november 2022 skrev tungt.no om flere titalls lastebiler som var ribbet for deler på Østlandet. Så ble det stille på tyveriene, helt til i februar i år. Da startet det på igjen med tyverier fra både lastebiler og anleggsmaskiner.

Tips oss hvis du vet om flere: desken@tungt.no. Kartet viser de stedene tyveri fra lastebiler eller anleggsmaskiner er gjennomført. Dette er de tyveriene tungt.no har registrert. Røde prikker er tyveriene fra høsten 2022. Blå prikker er nye tyverier fra 2023. Kartet oppdateres

Opphav og kilder: Hadeland.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079