23948sdkhjf

Messekalender 2023: Østfold Lastebiltreff håper på nær 200 lastebiler på Fredriksten Festning

TUNG MESSE: Fredag 2. juni ruller tungbilene inn på Fredriksten Festning. Arrangørene satser på minst like god deltakelse som i fjor.

I 2022 ble Østfold Lastebiltreff arrangert på Missingmyr i Råde med 172 lastebiler på plassen. I år er arrangementet flyttet til Halden og festningen.

- Hit kommer det biler, sjåfører og entusiaster fra hele Østfold, sier styreleder Ida Marie Bach. Hun legger til at de i 2022 også hadde deltakere fra andre steder på Østlandet, og til og med Sverige og Nederland. Treffet skal være en sosial happening for sjåførene, og det er åpent for publikum som har lyst til å se på de flotte lastebilene.

- De største forberedelsene er i boks, men noe småplukk gjenstår. Den siste uken før treffet vet vi blir hektisk, med alt som skal hentes inn og rigginga dagen før åpning, sier Bach. 

- Hva er grunnen til at dere flytter messen til et nytt sted?

- Vi flyttet treffet i hovedsak på grunn av utbygging der vi var i fjor, men samtidig så fylte vi også plassen helt og var på et tidspunkt redd for å måtte avvise biler som kom. Er været med oss i treffhelgen nå, kan vi benytte hele festningen og har da større plass enn i fjor, sier Bach.

Tungt.no-kalenderen

Finn dine messer, arrangementer, treff og happenings. Klikk på bildet.

Arrangøren melder at innholdet i Østfold Lastebiltreff ikke er så mye annerledes sammenlignet med i fjor. Det vil blant annet bli underholdning med DJ på fredagskvelden.

- I tillegg har vi flere utstillere i år, deriblant Opplæringskontoret for Service og Samferdsel og Tungbilskolen. Det vil være helt topp for de unge som kanskje ønsker å vite mer eller vil utdanne seg som yrkessjåfør. I tillegg dukker også Scania, Bertel O Steen og SP Trucking opp med sine stand, sier Bach.

Høydepunktet for deltakerne på treffet vil være den sosiale biten, DJ på kvelden og utstilling med påfølgende kåring av treffets fineste bil. 

- Vi forsøker å få frem til alle som tenker å komme, at vi ikke kan holde av plasser. Er det ønsker om å stå sammen med noen, så må de komme samlet og gjerne gi en lyd om det når de kommer. Vi kommer til å ha to sluser under åpningen, en for de som har forhåndsbetalt og en for de som betaler når de kommer. Dette er i håp om at ikke det skal bli for mye kaos ut på Iddeveien, sier Bach. 

Opphav og kilder: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08