23948sdkhjf

Døgnhvileplassen på E39 rett vest for Kristiansand er åpnet

Det var hornmusikk og ordførertaler da den splitter nye «energistasjonen» og døgnhvileplassen åpnet i går. Dermed blir nettet av gode hvileplasser mellom Oslo og Stavanger ytterligere fortettet.

HVILE OG ENERGI: Navnet på plassen er Shell Lonelier ved nye E39 utenfor Kristiansand, og den markedsføres som en energistasjon og døgnhvileplass både av St1 / Shell og oppdragsgiver Nye Veier.

Til den årvåkne lastebilsjåfør; Det er helt riktig at stasjonen (ennå) ikke er å finne i appen «Vegvesen trafikk».

Lading for elektriske lastebiler?

De som har laget anlegget har hatt «fremtidens drivstoff» høyt på agendaen. Det betyr at det ikke bare er den sedvanlige oppstillingen av elbilladere for småbilene – men også at det planlagt ladepunkter også for tungtransport.

- Vi har i planleggingen lagt vekt på gode løsninger for de forskjellige trafikantgruppene, det vil si hvile og påfyll av energi for alle, sier Bård Granerud. Han er etableringssjef i St1 som eier og driver landets Shell-stasjoner.

En sentral del av området er satt av til døgnhvileplasser, og det er tilrettelagt med både toalett- og dusjfasiliteter til yrkessjåførene på stasjonsområdet.

Mat og trening

Både yrkessjåfører og andre kunder skal kunne benytte seg av et bredt mattilbud, og det er sitteplasser både inne og ute. Utendørs er det både treningsapparater, lekeapparater, og en egen hundeluftegård.

Stasjonen vil drives av retailer Øystein Krüger som gjennom selskapet Christiansand Service Stasjon AS allerede driver ytterligere fem Shell-stasjoner for St1 i sørlandsområdet. Det er foreløpig ansatt 15 personer på Shell Lonelier og butikksjef er Liv Marit Olsen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Veidekke og ungdommen: Rekordmange ønsker å bli lærlinger
Bodø kommune: Brukte 150.000 på opplæring - sparte 600.000 på mindre skader
Viking kjøper Nordens første helelektriske flakvogn
Messekalender 2023: Utsolgt - Storåstreffet i Trøndelag blir fylt til randen med lastebiler
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Nytt kjørekurs fra Eiksenteret skal gjøre det billigere og tryggere å kjøre traktor

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078