23948sdkhjf

IT-system hacket – lastebilverksteder rammet

TUNGBILVERKSTEDER ER KUNDER: Helios Auto, som leverer it-systemer til blant annet lastebilverksteder i hele Norden, er blitt hacket.

Oppdatert med nye opplysninger klokka 15.15.

Systemet fra Helios Auto brukes blant annet til booking og delebestillinger.

Den første driftsmeldingen på selskapets nettside ble lagt ut mandag morgen. Den var av det korte slaget: «Vi arbeider med saken.»

I løpet av mandagen sendte selskapet meldinger til berørte kunder på SMS og epost. Helios Auto oppgir at selskapets systemer benyttes av rundt 450 personbil-, storbil-, MC- og båtverksteder i Norge, og 1300 verksteder i Norden.

Tirsdag ble det kjent at problemene skyldtes et hackerangrep. Ifølge NRK var angrepet da stoppet.  

– Vi jobber nå med å sikre dataene og få satt i gang systemet på nytt igjen. Det berører ganske mange og tar litt tid, derfor må vi be om litt tålmodighet fra kunder og ansatte, sa daglig leder Roger Sellæg i Helios Auto.

Sellæg visste da ikke hvem som sto bak angrepet. Systemene skal ikke være skadet.

Tirsdag morgen kom Helios Auto med følgende driftsmelding: «Arbeidet pågår fortsatt. Det er ikke mulig å logge på systemet», var en del av budskapet. Berørte kunder som ikke har fått informasjon tilsendt, bes ta kontakt via epost.

Informasjonen ble oppdatert tirsdag ettermiddag, med til dels gode nyheter: "Vi har identifisert kilden og jobber med tilbakekopiering av data. Vi kan bekrefte at alle data er intakte."

Helios Auto hadde i 2022 driftsresultat på snaut 9,3 millioner kroner av driftsinntekter på 28,6 millioner kroner, ifølge Proff.no.

Opphav og kilder: Heliosauto.no og NRK.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.594