23948sdkhjf

Mesta mot historiske seks milliarder i omsetning

TUNGT REGNSKAP: Den statseide veientreprenøren Mesta nærmere seg historiske seks milliarder i omsetning og øker driftsmarginen til 4,4 prosent.

En av landets største entreprenører av veivedlikehold kan for tredje år på rad vise til pluss i regnskapet. Foreløpige tall viser at driftsresultatet i 2022 ble 270 millioner, mot 214 millioner i 2021. Dette gir en driftsmargin på 4,4 prosent, opp fra 4,0 prosent i 2021.

- Vi jobber godt og har tre år med en sterk omstilling og økt lønnsomhet i selskapet. Vi har omstrukturert organisasjonen og driften, og har rigget oss for videre vekst, sier konsernsjef Marianne Bergmann Røren.

Konsernsjefen: - "Vi har ikke råd til å ikke investere i mangfold og likestilling

- Ja, det er kanskje sterke ord fra oss. Men i kampen om de flinke folkene er rekrutteringen faktisk avgjørende, sier Marianne Bergmann Røren.

Les hele artikkelen på tungt.no...

Vinner flere kontrakter

Det er kun to uker siden tungt.no skrev om Mesta sist, og da om nye driftskontrakter i Romsdal

Mesta har økt resultatet med 56 millioner fra 2021 til 2022.

  • Den største avdelingen som driver med drift og vedlikehold av veier, har en omsetningsøkning på 7,2 prosent. I dette området har Mesta vunnet flere kontrakter i løpet av 2022.
  • Avdeling for anlegg og spesialproduksjon, som blant annet driver med skredsikring og vedlikehold av bruer og kaianlegg, har en omsetningsøkning på 12,8 prosent.
  • Mestas avdeling for elektro kan vise til en omsetning på 10,3 prosent i forhold til 2021. 
  • Mestas ordrereserve er på over ni milliarder. Dette er kontrakter med typisk varighet på fem år og med staten og fylkene som kunde. Hovedtyngden av ordrereserven er knyttet til drift- og vedlikeholdskontrakter.

Skal vokse videre

Mesta har i de siste årene kjøpt to selskap; baneelektroselskapet RIAS (2021) og anleggsdelen av Eviny (2022). Evinys anleggsdel hadde kontrakter innen rehabilitering av dammer og kraftstasjoner. Dermed utvidet Mesta både sin kompetanse og kontraktsmengde. 

- Mesta er nå rigget til både å styrke sin egen posisjon og gå ut i andre markeder. Det kan skje gjennom ytterligere organisk vekst og oppkjøp, sier Bergmann Røren.

Opphav og kilder: Mesta

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079