23948sdkhjf

Krim i transporten: PostNord og Skatteetaten samarbeider

PostNord har gjort avtale med Skatteetaten om å forebygge og bekjempe arbeidslivskriminalitet.

TUNG FOREBYGGING: Avtalen ble inngått rett før helgen, og skal "forsterke effekten av partenes tiltak mot arbeidslivskriminalitet".

- Vi har tidligere blitt utsatt for svindel. Forfalskning av dokumentasjon er vanskelig å avdekke og dermed vanskelig å beskytte seg imot. Derfor er vi fornøyd med å få på plass dette samarbeidet med Skatteetaten, sier administrerende direktør i PostNord, Robin Olsen.

Skatteetaten skal bistå PostNord med å styrke interne rutiner og organisere arbeidet for å redusere muligheten for at kriminelle aktører kan inngå kontrakter med PostNord.

- Vi har som transportkjøper et stort ansvar, og vi har med denne intensjonsavtalen stor tro på at dette vil gi oss bedre kontroll og oversikt over de ulike transportleverandørene i markedet, forteller Olsen.

Krever fullmakt til innsyn

Som et ledd i arbeidet vil PostNord kreve fullmakt av sine underleverandører til å få tilgang til og dele informasjon med Skatteetaten. Etaten vil også gjennomføre kontroller på utvalgte godsterminaler.

- Når vi kan dele mer informasjon med Skatteetaten både før og i løpet av avtaleperioden med en underleverandør, håper vi at vi sammen kan avdekke eventuelle avvik, sier Olsen.

Transportbransjen de siste årene avdekket flere tilfeller av svindel, blant annet oversendelse av feilaktige lønnslister. Det har også rammet PostNord.

- Dette er et godt initiativ for oss som selskap, men også for bransjen. Useriøse aktører har i lang tid vært en utfordring for bransjen og dette ønsker vi å få bukt med, sier Olsen.

PostNord planlegger kurs og opplæring til sine underleverandører, for å sikre at de overholder lover og regler som gjelder for dem som arbeidsgiver og som transportør.

- Helt nødvendig, sier Skatteetaten

Divisjonsdirektør i Skatteetaten, Odd Woxholt, mener denne typen samarbeid er helt nødvendig for at de lykkes med arbeidet med å hindre arbeidslivskriminalitet:

- Vi er avhengige av å få med oss aktørene i bransjen dersom vi skal lykkes med å begrense handlingsrommet til useriøse aktører. Men avtalene må følges opp med stor egeninnsats og internkontroll hos avtalepartnerne, og dette arbeidet ser vi frem til å bidra inn i med vår kunnskap og kompetanse, sier Woxholt.

Opphav og kilder: Pressemelding fra PostNord

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079