23948sdkhjf

Brann i Holtan Bil: - Jeg har grått mine tårer, men vi bretter opp ermene, sier Rune Holtan

TUNG NYHET: Fredag kveld ble bygget til Holtan Bil i Holmestrand totalskadd i en brann. Flere biler ble ødelagt.

Fredag kveld hadde eier og styreleder Rune Holtan tatt helg og satt hjemme. Klokka 21.20 ringte politiet.

- Det hender jo av og til at noen har feilparkert. Denne telefonen var mer alvorlig. Vi fikk beskjed om å komme oss til Holmestrand så fort som mulig for å låse opp, fordi det var en voldsom røykutvikling fra bygget. Før jeg kom fram, hadde brannvesenet brutt opp døra, forteller Holtan (bildet; sammen med dattera Synne, som også jobber i familiebedriften) om branndramaet.

Holtan Bil lever av å leie ut fabrikknye Scania og salg av brukte lastebiler av samme merke. I tillegg har selskapet en egen avdeling som driver med utleie og salg av hestebiler.

Ukjent årsak – brannen oppsto raskt

Holtan sier at årsaken til brannen er uviss. Tidligere på kvelden var en hestebil blitt koblet til batterilader. Denne skulle kobles fra halvannen time seinere, men da hadde brannen oppstått.

- Vi vet ikke om det har tatt fyr i batteriladeren eller batteriet, men hestebilen er utbrent, sier Holtan, som understreker at de aldri har batteriladere stående på over natta.

Bygget, som er et nyoppført, er totalskadd. Brannen utviklet ved at flammene spredde seg til en membran i taket. Holtan Bil disponerer rundt en tredjedel av bygget. Naboene har ikke fått ødelagt gjenstander, ifølge Holtan.

- I tillegg til hestebilen har det gått hardt ut over veteranlastebilen min, en Volvo N88 fra 1969. En nesten ny Scania som ble omregistrert fredag og skulle hentes av kunde lørdag morgen, ble også kraftig ødelagt. Også en Ford Mustang 1965-modell ble rammet, sier Holtan.

- Løper ikke fra forpliktelsene

- Selv om vi ikke kan noe for dette direkte, er vi veldig lei oss. Vi skal få til en midlertidig ordning for kunden som fikk brent opp Scaniaen. Jeg har felt mine tårer, men det hjelper ikke på noe. Vi har brettet opp ermene og jobber på, sier Holtan.

Teksten fortsetter under bildet: Sot, vann og ødeleggelser for flere millioner kroner etter Brannen i Holtan Bil i Holmestrand fredag. Foto: Erik Rusten

Holtan er glad for at bedriften har sørget for at alle data er skylagret. Allerede lørdag morgen ble nye pc-er kjøpt inn, og datasystemene skal være oppe å gå allerede midt på dagen mandag.

- Det blir business as usual. Vi har forpliktelser, og dem løper vi ikke fra, sier han.

Lørdag tok bedriften også kontakt med utleieren av lokalene Holtan Bil holdt til i før de flyttet inn i nybygget. Nå flytter bedriften tilbake til de gamle lokalene i Kobbervikdalen i Drammen.

- Vi klarer ikke svare alle  

Mandag formiddag pep det til stadighet i telefonen til Holtan fra kunder og leverandører.

- Vi har ikke klart å svare alle. Men det er fint om dere kan formidle at vi har det bra, sier Holtan.

Det er ikke klart hvor store verdier som gikk tapt i brannen, men ifølge Holtan var bygget taksert til 6 millioner kroner. I tillegg kommer Scaniaen til 1,3 millioner kroner, veteranlastebilen med regnskapsført verdi på over 600.000 kroner, hestebilen til rundt en halv million kroner og Mustangen til 300.000-400.000 kroner.

Holtan Bil hadde i fjor en omsetning på 79 millioner kroner. Rune Holtan venter at omsetningen vil bli noe lavere i år. Det skyldes ikke brannen, ifølge Holtan, men at markedet ikke er like hett som i fjor.

Opphav og kilder: Originalartikkel fra Tungt.no

KLIKK for alle artikler i EKSTRA Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094