23948sdkhjf

Oransje farevarsel: Kantklippingen er innstilt

BRANNFARLIG: Mesta har innstilt kantklippingen på fylkesveinettet grunnet skogbrannfare i områdene sør-øst for Oslo.

I løpet av noen dager kan det bli ekstrem skogbrannfare (rødt farevarsel) i deler av Østlandet, Agder og sørlige deler av Rogaland i følge Meterologisk institutt. For øyeblikket er det oransje nivå.

- Vi følger brannvesenets råd om å redusere aktivitet som potensielt kan starte brann, sier prosjektleder i Mesta, Glenn Signebøen.

- Vi opprettholder kun klipping av de lovpålagte siktsonene, slik at vi opprettholder sikkerhet på veien, understreker Signebøen.

Foreløpig bare fylkesvei

Foreløpig fortsetter kantklipping på riksveiene. Årsaken er at her er det mer trafikk og lenger avstand til skog. Likevel foregår klippingen kun på nattetid og med ekstra brannslukker med. Denne klippingen er også i dialog med byggherre.

- Det er fremdeles noe fukt på natta som reduserer risikoen. Derfor klipper vi kun på natt, sier Signebøen. Han har lang erfaring med kantslått og har aldri opplevd å stifte brann i dette arbeidet.

- Men situasjonen er så alvorlig at vi må ta alle de forbehold vi kan og være føre var, sier Signebøen.

Fylkesveiene i følgende kommuner er berørt av innstillingen av kantklippingen:
Hvaler, Sarpsborg, Halden, Fredrikstad, Rygge, Råde og Moss, Indre Østfold, Rakkestad, Sarpsborg, Skiptvet, Våler, Vestby, Råde, Moss og Marker

Riksveiene i følgende kommuner har nå kantslått kun på natt:

Riksveier i Fredrikstad, Frogn, Halden, Indre Østfold, Marker, Moss, Nordre Follo, Lillestrøm, Rakkestad, Råde, Sarpsborg, Vestby og Ås.

Opphav og kilder: Mesta og Meterologisk Institutt

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079