23948sdkhjf

Veidekke og Oslo S Utvikling med boligprosjekt i Bjørvika

Oslo S Utvikling (OSU) har gitt Veidekke oppdraget med å bygge det miljøsertifiserte boligprosjektet Vannkunsten Syd i Bjørvika i Oslo.

476 MILLIONER KRONER: Kontrakten er en totalentreprise verdt 476 millioner kroner.

Vannkunsten Syd består av fem punkthus med til sammen 91 leiligheter. Totalt er prosjektet på 15.500 kvadratmeter, der 12.400 kvadratmeter er boliger med parkeringskjeller og 3.100 kvadratmeter næringsarealer. Prosjektet skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM-NOR.

– Bispevika blir et unikt område ved sjøkanten i Oslo sentrum. Vi skal gjennomføre prosjektet i tett samspill med Oslo S Utvikling (OSU) og alle involverte parter, sier Anders Haugen, direktør i Veidekke Bygg Oslo.

OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert boligprosjektet Mariakvartalet der Veidekke starter byggingen av kjelleren i disse dager. Prosjektet Vannkunsten er utviklet i to faser, der de første ni husene nord for Bispekilen er kledd med grå Oppdal-skifer og stod ferdig i 2021.

Vannkunsten Syd som Veidekke skal bygge består av fem nye hus, tegnet i tre forskjellige størrelser og som skal kles i Otta-skifer rust. De laveste husene skal ligge nærmest sjøen, og husene stiger i høyde jo nærmere man kommer byen.

– Veidekke hadde det beste tilbudet, sier Lars Holm, administrerende direktør i Oslo S Utvikling.

Oppstart av byggearbeidene er planlagt i september med ferdigstillelse høsten 2025.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Veidekke.

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11