23948sdkhjf

Bakke AS nedbemanner for å tilpasse seg ny markedssituasjon

Bakke AS, som er småhusvirksomheten i Bakkegruppenkonsernet, ble etablert i 2002 og har ca 100 ansatte og et årlig salg på litt under en milliard kroner. Nå er de nødt til å tilpasse seg en ny markedssituasjon.

TUNGT FALL: Bakgrunn for nedbemanning er hovedsakelig kraftig fall i omsetning av boliger, noe alle aktører merker.

– I flere tilfeller blir situasjonen ytterligere forverret av lange og uforutsigbare prosesser i forbindelse med regulering av byggesaker, sier Didrik Røhmer, daglig leder i Bakke AS til Building Supply.

Må tilpasse kostnadene

Vi styrer mot 50-60 prosent av fjorårets omsetning, og da er vi nødt til å tilpasse oss kostnadsmessig. Det innebærer dessverre også nedbemanninger og permitteringer, sier Røhmer.

– Vi ser at salget har tatt seg noe opp i det siste, blant annet som følge av at vi har omprosjektert noen av prosjektene til mindre og rimeligere boliger, og vi håper at denne trenden fortsetter utover høsten, sier Røhmer.

Forsøker å trygge arbeidsplassene

– Vi jobber på spreng for å trygge arbeidsplassene, sier Røhmer.

Videre ønsker ikke Røhmer å nevne noe om antall, siden de har erfart at det kan slå feil ut og skape unødvendig usikkerhet for de ansatte. Både i 2016 og 2021 hadde Bakke AS salgsrekord.

Bakkegruppen er delt i flere forretningsområder med henholdsvis småhusvirksomheten Bakke AS som er lokalisert på Aurskog med egen elementproduksjon, samt Bakke Leiligheter som holder til på Skøyen i Oslo.

Bakke planlegger å bygge mer enn 8.000 boliger de neste 10 - 15 årene. Frem til nå har selskapet bygget over 2.000 boliger, i all hovedsak på Romerike. Selskapets fremtidige vekst konsentreres til områder med stor tilvekst, der etterspørselen etter nye boliger er størst.

Opphav og kilder: Intervju med Building Supply.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093