23948sdkhjf

Ga full gass i anleggsområde – målt til 199 km/t

TUNG GASSFOT: Anlegg Øst Entreprenør AS slår alarm. Både personbiler og lastebiler kjører for fort. Entreprenøren har tatt det opp med flere transportselskaper, uten suksess.

En radar entreprenøren har satt opp, har målt en bil til 199 km/t i anleggsområdet på riksvei 52 på Hemsedalsfjellet.

Nå ber Anlegg Øst Entreprenør om hjelp. Måleresultatene er sendt til politiet, og i tillegg har bedriften tatt kontakt med flere transportselskap som de har merket ikke overholder hastigheten.

- Vi startet opp jobben i Hemsedal høsten 2022, og vi merket raskt at det ikke ble tatt hensyn til at vi har midlertidig nedsatt hastighet til 70 km/t generelt og 50 km/t i aktive arbeidsområder, sier Morten Skoglund, ansvarlig for arbeidsvarsling i Anlegg Øst Entreprenør, i en nyhetsmedling fra Statens vegvesen.

199 km/t i arbeidstida

Den høyeste hastigheten ble målt innenfor prosjektets arbeidstid. I tillegg er det gjort måling av en bil som passerte i 165 km/t. Målingene viser ellers at hoveddelen av bilene som passerer ligger over de tillatte 50 km/t i områder der anleggsarbeid pågår. Arbeidet finner sted i og tett på veien.

- På vårt anlegg på riksvei 52 har vi spesielt lagt merke til at hastigheten ikke blir respektert godt nok, sier Skoglund.

Blant dem som kjører for fort, er mange lastebiler. Anlegg Øst har kontaktet flere transportselskap som de har merket ikke overholder hastigheten. Uten at det har hjulpet.

- Respekten har sunket

- Vårt ønske er at politiet også kan være mer synlig ved anledninger i vårt anleggsområde, gjerne med hastighetskontroll. Vi ser at respekten fra trafikantene i anleggsområder har sunket betraktelig i de siste årene. Vi har dessverre flere episoder en før, sier Morten Skoglund.

Statens vegvesen er byggherre for kontrakten med Anlegg Øst Entreprenør AS, og etaten er bekymret for sikkerheten for entreprenørens og sine egne folk som arbeider på veganleggene.

- Risikoen som overtrederne utsetter andre trafikanter og seg selv for er helt uforsvarlig, sier prosjektleder i Statens vegvesen Knut Erik Skogen i nyhetsmeldingen.

Opphav og kilder: Nyhetsmelding fra Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109