23948sdkhjf

Steinskred på E16 i Flåm: Veien vil være stengt inntil videre

TUNGT SKRED: Et større steinskred som gikk i helgen, sperrer hovedforbindelsen mellom Øst- og Vestlandet i Flåm.

- En stor steinblokk har rast fra skredområdet rundt 850 meter over havet og ned over E16 og ut i sjøen. Den ene kjørebanen på veien er borte, sier ordføreren i Aurland, Trygve Skjerdal, til NRK.no.

Rasstedet ligger mellom Fretheimtunnelen og Onstadtunnelen.

- Vi må nok regne med at det vil ta flere dager før vi kan ferdes trygt forbi rasstedet, sier ordfører Skjerdal.

Omkøyring

På grunn av fare for nye skred vil vegen være stengt mellom Aurland og Flåm. Statens vegvesen vil gjøre en ny vurdering i dag, mandag.

- Vi setter sikkerheten til trafikantane først og ser det nødvendig å holde vegen stengt på grunn av fare for nye skred, forklarer byggeleder i Statens vegvesen Gaute Sekse.

For de som kjøre øst-vest anbefaler vi omkjøring via riksveg 7 over Hardangervidda. For de som kjører sør-nord anbefaler vi riksveg 13 over Vikafjellet.

- Vi beklager de ulempene dette medfører for trafikantane, men oppfordrer alle til å vise hensyn og respektere de arbeidene som må gjøres, avsluttar Sekse.

Nordled i samarbeid med Statens vegvesen har satt opp ekstra ferger utenom vanlig rutetid for biltransport på strekningen Vangsnes-Hella-Dragsvik. Det er satt opp nattferge mellom Vangsnes og Hella kl. 02:00 og deretter hver halvtime fra hver ende inntil rutestart kl. 05:30.

Det er i tillegg satt opp lokal beredskapsrute med sjøtransport fra Aurland til Flåm lørdag 01.07 og inntil videre.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126