23948sdkhjf

Volvo Construction Equipment økte inntjeningen i andre kvartal

TUNG ØKONOMI: God fortjeneste for Volvo CE i andre kvartal, men det er skyer i horisonten

Til tross for utfordringer i det søramerikanske og asiatiske markedet, har Volvo Construction Equipment merket at det globale salget av maskiner og tjenester økte med 12 prosent i andre kvartal 2023, skriver de i en pressemelding.

Veksten har kommet på tross av en nedgang på 41 prosent i netto ordre globalt, særlig påvirket av markedet i Kina, et restriktivt ordreinntak i Nord-Amerika og et nølende marked i Europa.

Leveringer har også minsket med 24 prosent på grunn av lavere etterspørsel i Kina og nedkjøling i Brasil.

Sterk lønnsomhet for andre kvartal 2023 demonstreres av en rekordøkning i inntjeningen på 12 prosent til SEK 28.999 M (SEK 25.814 M i Q2, 2022).

Justert for valutasvingninger økte nettoomsetningen med 7 prosent, hvorav salget av maskiner økte med 7 prosent og servicesalget med 4 prosent.

Sammenlignet med samme periode i fjor skyldes en høyere driftsinntekt på SEK 5.353 M (SEK 3.568 M i Q2, 2022) i stor grad en positiv merkevare- og produktmiks og prisrealisering, delvis oppveid av reduserte volumer og lavere produksjonseffektivitet samt høyere FoU- og salgskostnader.

Alt i alt fortsatte utviklingen i store markeder utenfor Kina å være god i andre kvartal, med en vekst på ni prosent i Nord-Amerika så langt i år. 

Jevn fremgang ses i Europa (fire prosent år-til-dato økning), hvor markedsveksten har flatet litt ut i tråd med svakere makroøkonomiske utsikter, økt inflasjon og høyere renter.

Opphav og kilder: Volvo Construction Equipment

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094