23948sdkhjf

Alle hovedveier er stengt mellom Oslo og Trondheim

TUNGT EKSTREMVÆR: I tillegg er 77 fylkesveier stengt. Tallet på stengte veier øker.

Statens vegvesen melder at disse vegene er stengt onsdag formiddag. Det er usikkert når de kan åpne igjen:

  • E6 mellom Dombås og Oppdal
  • E6 mellom Nord-Fron og Sør-Fron
  • 3 mellom Rena og Alvdal
  • 7 mellom Hønefoss og Geilo
  • E16 mellom Bagn og Aurdal
  • 4 mellom Roa og Gran
  • 15 Ottadalen

Statens vegvesen arbeider i døgndrift på og langs vegnettet.

– Jeg understreker likevel at de som ikke må ferdes i disse områdene, bes holde seg hjemme. Vegnettet er sårbart i disse dager, så utsett gjerne de reisene du kan, sier Cato Løkken i Statens vegvesen.

Verst i innlandet

Allerede tirsdag ettermiddag var det registrert 45 fylkesveistrekninger som var stengt eller som hadde redusert framkommelighet i Innlandet fylkeskommune, der "Hans" har herjet med mest styrke.

Samferdselssjef for Innlandet fylkeskommune, Aud M. Riseng, skriver tirsdag kveld på deres facebooksider at det var over 50 fylkesveier som var stengt og sterkt skadd.

Hele Oppland er rammet

Tirsdag ettermiddag ble den første fylkesvegen i Hedmark stengt på grunn av jordskred og flom. Fylkesveg 219 mellom Atna og Enden i Stor-Elvdal er stengt på flere steder. Alle de øvrige vegene som er stengt ligger i Gudbrandsdalen, Valdres, Gjøvikregionen og Hadeland.

- Situasjonen i Oppland er dramatisk. Med tanke på at regnværet vil vare ei stund til, og flomtoppen i vassdragene ikke blir nådd på et døgn eller to, er det alvorlig at vi har 50 stengte veger nå i ettermiddag, forteller samferdselssjef Aud M. Riseng i Innlandet fylkeskommune.


Store ødeleggelser mange steder på veinettet, her fra fv 2019 i Stor-Elvdal. Foto: Innlandet fylkeskommune

Vil ta lang tid å reparere vegene

Riseng sier at det vil ta flere dager etter at uværet er over, før fylkeskommunen får oversikt over alle punktene på vegnettet som har fått skader etter uværet «Hans».

- Nå bruker vi alle ressursene vi har på å stenge veger som er rammet av flom eller ras raskt, for at ingen skal bli skadet. Så sant det er mulig, utbedrer driftsentreprenørene mindre skader for å få åpnet vegene. Men det vil ta lang tid før vi får reparert og gjenåpnet alle vegene, sier Riseng.

Forverrer seg raskt

Fylkeskommunen og vegtrafikksentralen til Statens vegvesen jobber for å ha best mulig oversikt over problemene som det voldsomme regnværet har påført fylkesvegene i Innlandet.

Situasjonen forandrer seg hele tida. Riseng råder fortsatt trafikantene til å holde seg hjemme, hvis de ikke må reise noe sted. Veger som er åpne, kan ha skader som ikke synes fra overflaten.

Opphav og kilder: Innlandet fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078