23948sdkhjf

Ekstremværet: Fortsatt 60 stengte fylkesveier i Innlandet

TUNG RYDDEPROSESS: Hans har langtidseffekt. 60 fylkesveier i Innlandet er fortsatt stengt etter ekstremværets herjinger, og fortsatt går det nye skred.

Dette går fram av den siste oppdateringen fra Innlandet fylkeskommune. De 60 veiene var søndag kveld helt eller delvis stengt. 38 busslinjer er berørt av flom og skred.

Også søndag kom det meldinger om jordskred langs flere fylkesveier. I tillegg har veier i Brumunddal, Hamar, Lillehammer og Gjøvik har blitt stengt på grunn av flom i Mjøsa.

I løpet av de siste dagene er forbindelser øst-vest og Oslo-Trondheim blitt gjenåpnet, etter at flere av veiene var stengt i forrige uke. Selv om E6 er gjenåpnet, oppfordrer Statens vegvesen tungtrafikken til å kjøre riksvei 3 gjennom Østerdalen. Se Tungt.nos oppdatering her.

Oppfordring: Bruk karttjenester

Veimyndighetene har oppfordret til bruk av Statens vegvesens karttjenester i forbindelse med flommen. Mandag morgen er det tett mellom markeringene som viser at veier er stengt. Markeringene inneholder informasjon om beregnet sluttid for reparasjonsarbeidet, men dette er fulgt av følgende tekst: «Merk at sluttiden er usikker og kan endres.»

For sjåfører som skal kjøre på strekninger der veiene er eller har vært stengt, er det med andre ord viktig å ta en ekstra sjekk før man kjører.

- Viktig at vi tar oss tid

Søndag var kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik på befaring i Innlandet. Her møtte han seksjonssjef Arne Fredheim i fylkeskommunen, som den siste duka har jobbet nærmest døgnet rundt med situasjonen på fylkesveiene. Fredheim hadde gjort seg tanker om hva som burde gjøres når veiene skal repareres.

- Når vi skal bygge opp igjen vegstrekninger som har fått store skader, er det viktig at vi tar oss tid til å vurdere hva som er mest riktig, med tanke på flere slike værhendelser i framtida. Vi må øke dimensjonene på rør, kanskje flytte vegen litt, når vi reparerer. Og vi må koordinere arbeidet vårt med Statens vegvesen, kommunene og private aktører, sa Fredheim.

Opphav og kilder: Innlandet fylkeskommune, Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078