23948sdkhjf

Statsbygg går inn som eier i Digital Norway

Statsbygg mener byggebransjen henger etter når det kommer til digitalisering og går inn som eier i Digital Norway.

ØNSKER FLERE INNOVASJONER: Med et mål om flere innovasjoner og for å styrke digitaliseringen i byggebransjen, går Statsbygg inn som ny eier i Digital Norway.

Fra før av har non-profit-organisasjonen allerede eiere og samarbeidspartnere innen sektorer som samferdsel, energi, bank og finans.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding.

Skarpe spørsmål

– Hvorfor kan vi ikke 3D-printe bygninger i Norge? Hvordan kan vi sikre sømløs, digital informasjonsflyt gjennom livsløpet til en bygning? Hvordan sikre kontinuerlig læring og forbedring fra prosjekt til prosjekt og mellom aktører effektivt, spør Cathrine Mørch, direktør for digitalisering og utvikling i Statsbygg.

Mørch er overbevist om at dette er bransjer, som på tross av ulikheter deler mange av de samme utfordringene.

50 prosent raskere prosjektgjennomføring

Gevinstene av digitalisering i byggebransjen er potensielt store.

Ifølge Byggenæringens Landsforening sin strategiutvikling «Digitalt Veikart» kan en mer datadreven byggebransje kutte klimagassutslipp med 50 prosent.

Det konkluderes også med en mulig kostnadsreduksjon på 33 prosent samtidig som digitalisering kan bidra til 50 prosent raskere prosjektgjennomføring. 

Digital Norway er en Non-profit-organisasjon som startet i 2017 av 15 næringslivsaktører, for å få fart på digitaliseringen av norsk næringsliv.

Statsbygg blir nå den 18. eieren sammen med ledende aktører som blant annet DNB, Equinor, NRK, Telenor, Posten og Statens vegvesen.

Digital Norway arbeider særlig mot små og mellomstore bedrifter.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statsbygg.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064