23948sdkhjf

168.000 og 219.000 kroner i mulkt: Tomgangskjøring kan bli skrekkelig dyrt

TUNG AVSKREKKING: Skanska er den ferskeste bøtemottageren, men samarbeidsprosjektet JV AF Ghella står antagelig for den største tomgangsboten i år.

Det var bygg.no som nylig rapportere om tomgangs-tabbene i Oslo kommunes gigantiske vannforsyningsprosjekt.

Her kjøres det blant annet enorme mengder masser ut fra tunneljobbene, i perioder 3-400 vogntog daglig. Samtidig er kravene til minst mulig tomgangskjøring strenge.

«Dersom tomgangskravet i kontrakten brytes, kan entreprenør bli ilagt en dagmulkt på to promille av kontraktssum. I milliardkontraktene på Oslos vannprosjekt utgjør selv to promille store summer», skriver bygg.no.

Og ja, for menigmann høres bøtene voldsomme ut. Den siste av dem på 168.000 kroner gikk til Skanska, som selv rapporterte saken inn som uønsket hendelse til byggherre.

Den første på 219.000 kroner ble gitt til JV AF Ghella i januar i år, etter at de først ble varslet om en bot i størrelsesorden på en halv million noen måneder tidligere.

Byggherre i «Prosjekt Ny Vannforsyning Oslo» ved Vann- og avløpsetaten opplyser på sin side at bøtenivået synes å ha hatt virkningsfull effekt.

Opphav og kilder: Artikkel hos bygg.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047