23948sdkhjf

Arbeidslivet: En lastebil-pr-legende slipper rattet denne uken

TUNG PR: Det er få i lastebilsalg- og skribentmiljøet som ikke har hørt om Olav-Kåre Thingwall, som fortsatt noen i noen dager nyter tittelen PR- og Informasjonssjef Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS.

Thingwall ble ansatt i Bertel O. Steen 1. januar 1986, for 37 år og 8 måneder siden, og han kom fort inn i en type arbeidsoppgaver stort sett alle vi voksne journalister i nyttekjøretøypressen kjenner ham fra; lanseringsreiser.

Den første turen gikk til Roma for prøvekjøring av en ny modellserie lette lastebiler, forteller han. Om Thingwall allerede da var like mykt overbevisende og selvsagt korrekt som han har vært de siste 12-13 årene jeg har kjent ham, vet jeg ikke sikkert, men skal jeg tolke mine kollegaer som har gått løypen før meg har han det. Historiene er mange og artige.

Første oppslag i Tungts arkiver med Thingwall er en sak om (nær sagt selvsagt) Actros fra 2001: "Både de norske og utenlandske testene ble gjennomført med en Mercedes-Benz Actros 1843, med 428 hk sterk motor og hvor semitraileren hadde en totalvekt på rundt 40 tonn. Olav-Kåre Thingwall i Bertel O. Steen presiserer imidlertid at spesielt de utenlandske forbrukstallene fremkom etter kjøring på relativt flat vei. Påstanden om reduksjon av forbruket skal man for Norges del derfor ta med en klype salt" skriver redaksjonen. Og Thingwall avslutter : "Etter en lang periode med kontinuerlige forbedringer av kvaliteten har Actros aldri har vært så god som den er nå".

Det var dessuten med en viss fryd Thingwall og jeg ble arrestert i en Vito på havna i Hamburg. Og han med betydelig skadefryd kunne steppe inn som sjåfør for meg i en Actros-lansering i 2019 hvor jeg oppdaget at jeg ikke lenger hadde gyldig førerkort.

Denne uken håper vi Thingis, som vi skribenter gjerne har brukt som kortnavn, får en fantastisk bukett av hilsener og påskjønninger fra kontakter fjern og nær og på flere varianter av tysk.

Så kan forhåpentligvis vi i TransportMagasinet og Tungt snart komme tilbake med den vordende pensjonistens egne ord på de snart 40 bransjeårene som ligger bak oss. Og en samling flere gode historier mo PR, lanseringsturer og andre stunts fra de samme årene.

Takk for følget så langt, Olav-Kåre Thingwall.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047