23948sdkhjf

Dyrsku’n 2023: Nastas viktigste lansering på lenge

Tungt sceneskifte for "kongen av 8-tonnerne" gjennom mange år for Nasta.

Om du ikke fikk med deg verdenspremieren under MEFA 2023 i Trondheim, skal Nasta vise frem arvtageren til deres mestselgene modell Hitachi ZX85U opp i gjennom åra. 

Nykommeren Hitachi ZX95US-7 er fornyet og oppgradert på bakgrunn av det Kresne norske kunder har fortalt Nasta og Hitachi. Og for virkelig å befeste bestselgerens posisjon, vil modellen få et nytt og mer korrekt navn som tilkjennegir at maskinens operasjonelle vekt nå er mellom 9 og 10 tonn, forteller Nasta.

Norge er det landet i Europa der ZX85US-6 har høyest salgstall. Under Bauma i fjor visste Hitachi frem en prototype av maskinen.

 - Siden introduksjonen av ZX85US-1 modellen i 2004, har Hitachi valgt å beholde modellkoden i alle påfølgende serier. I år er året hvor vi med glede kan introdusere modellen ZX95US-7 i dette segmentet, forklarer Key Account Manager Nils Arve Norendal hos Nasta.

- Maskinen er noe større, med en større motor og motvekt som standard. Siden modellkoden på graverne gjenspeiler tonnasjen på maskinen, ble det helt naturlig å kalle denne for ZX95US-7 ved nylansering.

Nytt design, ny førehytte, oppgradert motor og raskere syklustider blir nevnt av den erfarne Hitachi-selgeren.


Førerhytta er blitt romsligere med ny skjerm og bedre ergonomi. Foto: Hitachi

Romsligere hytte

Fremfor alt er hytta romsligere og føreren har fått ny høyoppløselig monitor, samt et nytt bryterpanel som skal gjøre arbeidshverdagen enklere. Bryterpanelet er, som på de andre serie-7 modellene, designet for å gjøre de mest brukte funksjonene lett tilgjengelig og ergonomisk tilpasset basert på maskinførerens ønsker. Spaker og konsoller er nå synkronisert med setet, som gjør føreren mindre sliten etter en lang arbeidsdag.

Fabrikkmontert flyt på skjær har vært etterspurt hos en del kunder, og kommer nå som standard.

I tillegg har Hitachi ZX95US-7 et nytt kamerasystem (Aerial Angle) som gir et 270 graders fugleperspektiv til området rundt maskinen og maskinførere kan velge mellom seks ulike alternativer for sikt rundt maskinen.

LED arbeidslys og vindusviskere som dekker et stort område er også faktorer som spiller inn på sikkerhet i tillegg til at det er bekvemt da.

Opphav og kilder: Nasta

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11