23948sdkhjf

Hafslund og Volte jakter på bedrifter og boligselskaper som vil kutte strømutgifter

Med millionstøtten Hafslund og Volte har fått for å lage løsninger som avlaster strømnettet, leter de nå etter «kandidater».

VIL STYRE FORBRUKET: For den som eier bedrift eller boligselskap, kan det være penger å spare ved å la Hafslund og Volte styre strømforbruket sitt.

Det skriver Hafslund i en pressemelding.

Blir nødvendig med energilagring

I fremtiden vil kraftbehovet være mye større enn det er i dag. I tillegg vil kraftsystemet være mer uregulerbart og værdrevet enn tidligere, ettersom mye av fossil kraftproduksjon i Europa skal erstattes med vindkraft og solenergi. Behovet for fleksibilitet og andre løsninger som kan holde energisystemet i balanse vil derfor øke kraftig i årene som kommer.

– En overgang til et utslippsfri energisystem er i praksis ikke mulig uten store mengder av energilagring og forbruksfleksibilitet. Vi har, sammen med Volte, blitt tildelt støtte fra Enova til å lage løsninger som kan bidra til et mer robust energisystem, sier leder i Hafslund Flex, Danny Zaitsev.

Arbeidet med å lage gode fleksibilitetsløsninger starter allerede nå i høst.

Skal tilgjengeliggjøre fleksibilitetsmarkedet for alle

Målet er å realisere løsninger som aggregerer fleksibiliteten til lasteeiere med relativt lavt volum, og demonstrere at også små ressurseiere uten forkunnskaper kan bidra i fleksibilitetsmarkeder via en aggregator. Konkret innebærer det at blant annet bedrifter som ønsker det lar Volte og Hafslund styre deres strømforbruk avhengig av kraftsystemets behov.

I dag er det først og fremst store aktører som deltar i Statnett sine reservemarkeder. Hafslund og Volte ønsker imidlertid å tilgjengeliggjøre fleksibilitetsmarkedet for alle, og ser et stort uutnyttet potensial for fleksibilitet også blant små og mellomstore forbrukere.

– Oslo er et eksempel på en by med mange borettslag og sameier som samtidig har mange små- og mellomstore bedrifter. Her ligger det enormt med uforløst potensial i å styre energiforbruket smartere, til det beste både for dem og stømnettet. Får vi til det vi ønsker her, vil det ta oss ett steg nærmere smarte byer og samfunn, sier Victoria Lervik, direktør for grønne byer & teknologi i Hafslund. 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Hafslund.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157