23948sdkhjf

Laaang tunnelstenging kveld og natt - stakkars bergensere og striler i vest

DAMSGÅRDSTUNNELEN: Den 2,4 km lange tunnelen ble åpnet i 1993, og skapte i startfasen mye forvirring for dem som helst skulle til Fyllingsdalen.

Og ditto bedre forhold for dem som bor i Loddefjord og lenger vest. Men nå, 30 år seinere, er det på altså overtid med vedlikehold og oppussing.

- Arbeidet i Damsgårdtunnelen starter 18. september, og folk må tilpasse seg en ny trafikksituasjon i Bergen de nærmeste åra", skriver vegvesenet i en melding i ettermiddag - og mener selvsagt årene.

- Så å si alt i tunnelen skal byttes ut. Eksisterende utstyr i tunnelen er i meget dårlig stand, opplyser byggeleder Ruben Onarheim i Statens vegvesen.

Men alt arbeid skal foregå på kveld og natt, med åpen trafikk på dagtid. - Dette blir utfordrende, men arbeidet er godt planlagt og vi har en flink entreprenør med oss, legger Onarheim til.

Noe av det første som skal skje, er å sprenge ut en fjellhall med havarilomme midt inne i tunnelløpet fra sentrum. Her skal det bygges et stort nytt teknisk bygg som skal betjene deler av den nye installasjonen.

Første stengning blir mandag 18.09.23 i løp fra sentrum. Arbeidet vil primært skje i løp fra sentrum i starten av prosjektet, men det vil også tidvis være behov for å stenge løp mot sentrum.

Kun ett løp kan stenges om gangen. Et unntak til dette er ved sprengning. Sprengningsarbeidet starter i begynnelsen av oktober. Arbeidet skal være ferdig mot slutten av 2025.

Skiltet omkjøringsvei blir E39 Fjøsangerveien – Fv.556 Straumeveien – Fv.574 Bjørgeveien og Fv557 Knappetunnelen.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078