23948sdkhjf

Arbeidstilsynet: Arbeidsuke på opptil 78,5 timer i Vaktmesterkompaniet

TUNG GRANSKING: Omfattende lovbrudd har funnet sted i forbindelse med snørydding, mener Arbeidstilsynet. Statens vegvesen gransker nå Vaktmesterkompaniet.

I fjor vinter avdekket Aftenposten at timelister i Vaktmesterkompaniet viste at flere arbeidstakere jobbet svært lenge. 25 timer arbeid i strekk er et eksempel, arbeidslister med inntil 80 til 90 timer på ei uke et annet.

Nå har Arbeidstilsynet ettergått timelistene til Vaktmesterkompaniet, skriver Aftenposten. Tilsynet mener å ha funnet omfattende lovbrudd. Blant funnene er timelister som viser over 70 timer på ei uke, kun to til tre timer fri mellom arbeidsøktene, enkelte tilfeller av nærmere 85 timer overtid på ei uke og flere tilfeller av kjøring av brøytekjøretøy i mellom 13 og 21,5 timer i strekk.

Arbeidstilsynet: - Alvorlig

– Arbeidstilsynet ser særlig alvorlig på bruddene fordi de ikke bare inntreffer sporadisk. Vi ser også svært alvorlig på at lange arbeidsdager etterfølges av brudd på bestemmelsene på hviletid, sier seksjonsleder Torunn Omvik i Arbeidstilsynet.

Tilsynet mener at belastningen på arbeidstakerne framstår som «svært stor» ettersom mye arbeid foregår om natta, øktene er lange og hviletida kort.

Nå har også Statens vegvesen, som har gitt flere oppdrag til Vaktmesterkompaniet, satt i gang gransking av Vaktmesterkompaniet. Granskingen er trolig ferdig i høst.

Vaktmesterkompaniet imøtegår og forklarer

Vaktmesterkompaniet mener deler av rapporten fra Arbeidstilsynet bygger på feil grunnlag.

– Vi har derfor sendt inn et tilsvar og tilbakemelding til Arbeidstilsynet, hvor vi imøtegår og forklarer mange av det vi mener er upresise og til dels feilaktige påstander, sier direktør Hans Jørgen Sundby til Aftenposten.

Opphav og kilder: Aftenposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063