23948sdkhjf

Tysk storkontroll under hviletid: Hver sjuende sjåfør alkoholpåvirket

1200 lastebilsjåfører ble kontrollert av tysk politi søndag for en uke siden. 190 sjåfører hadde drukket, viste utåndingstestene.

Kontrollen fant sted på tyske rasteplasser og andre parkeringsplasser der lastebiler samles mens det er kjøreforbud på tyske veier, melder Trans.info. 250 politibetjenter deltok i kontrollen.

15 prosent av de kontrollerte sjåførene var påvirket av alkohol, viste utåndingstestene. Noen må ha vært stupfulle.

Lastebilsjåfør hadde 2,7 i promille

- Noen sjåfører hadde utåndingsnivåer på 2,29, 2,51, 2,64 og til og med 2,7, heter det i en melding fra Politiet i delstaten Hessen.

En sjåfør av en ADR-transport var blant dem som hadde forsynt seg godt med alkoholholdig drikke. Sjåføren hadde mer enn tre ganger lovlig promille, vel å merke for å kjøre et kjøretøy som ikke hadde farlig last (grensa er 0,5 promille i Tyskland). For ADR-transport er grensa 0,0 promille.

Fikk forbud mot å kjøre – politiet tok inn nøkler

Av de 190 som hadde promille ifølge testene, var det 79 lastebilsjåfører, eller 6,5 prosent, som hadde over den tillatte promillegrensa i Tyskland. Disse sjåførene fikk forbud mot å kjøre videre. For å være sikre på at forbudet ble overholdt, beslagla politiet i noen tilfeller nøklene til lastebilene. Andre lastebiler ble påsatt hjulklamper.

Noen sjåfører skulle ikke kjøre videre før dagen etter, og disse ville etter alt å dømme være promillefrie innen det. «For noen vil tallene uansett vekke bekymring», bedømmer Trans.info.

Promillekontroller mens det er kjøreforbud for lastebiler, er ikke uvanlig i Tyskland. Kontroller av denne størrelsen er likevel utenfor det normale.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095