23948sdkhjf

SR Group med 10 hydrogenbiler

TUNGT TILSKUDD: Det er Enova som i dag melder at de gir 10 millioner kroner i støtte til ti hydrogenkjøretøy og 25 millioner kroner i støtte til tre hydrogenstasjoner.

De ti tilsagnene for kjøretøy går alle til logistikkselskapet SR Group med hovedkvarter i Rogaland. SR Group planlegger å anskaffe ytterligere 12 til 15 større kjøretøy som skal gå i rute mellom Stavanger og Oslo.  

Stavanger - Gardermoen og retur

- Vi har forpliktet oss til nullutslippstransport av fiskefôr og oppdrettsfisk fra Stavanger, via HIMA Seafood sitt landbaserte oppdrettsanlegg på Rjukan, til Gardermoen og tilbake via Vestby. Her peker hydrogen seg ut som mest aktuelle energibærer, sier Roy Kristensen, Assistant CEO i SR Group i pressemeldingen.

I meldingen opplyses ikke hvilke leverandører det er snakk om, men Tungt har tidligere omtalt at SR Group har inngått intensjonsavtale om levering av inntil 50 hydrogenlastebiler fra tyske Quantron.

De tre fyllestasjonene på hhv. Dombås, Stavanger og Vestby får støtte og selskapet Vireon har seks måneder på å fatte investeringsbeslutning for disse. Dersom stasjonene etableres, blir det de første fyllestasjonene i Norge som dimensjoneres for lastebiler, ut over stasjonen som Asko har etablert i Trondheim og stasjonen på Hellesylt som Vireon allerede har under etablering.

Asko med fire, snart to til

Asko er per nå den eneste aktøren som har hydrogenlastebiler på veiene i Norge. Selskapet har fire biler, og det opplyses at to til leveres snart. Disse bilene går i dag i lokal og regional transport i Trøndelag, og fyller hydrogen på Tiller i Trondheim. Asko planlegger anskaffelse av ytterligere 14 hydrogenlastebiler med leveranser i 2025 og 2026. 

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094