23948sdkhjf

- Stopp i nyboligsalget rammer byggenæringen hardt

Salg av trebaserte byggevarer som konstruksjonsvirke og hvit trelast faller nasjonalt med 3,4 prosent per august sammenlignet med 2022, viser statistikk fra Treindustrien.

SALG AV TREVARER STUPER: Sammenlignet med 2019 som et normalår før pandemien, faller akkumulert salg totalt med hele 14,4 prosent.

Ifølge SSB faller igangsettingstillatelser for boliger med 25,4 prosent per august.

Det skriver Treindustrien i en pressemelding.

- Etter hvert vil effekten av boligkrisen påvirke hele verdikjeden, fra skog til sagbruk og produsenter av bygg, sier Finstad.

For impregnert trelast økte likevel det akkumulerte salget per august med 7,2 prosent målt i volum sammenlignet med samme periode i fjor. Produsentene av impregnert har tidvis vært tomme på lager, som følge av etterdønninger av pandemien. Salgstallene per august for impregnert som produkt gjenspeiler dette.

Eksporten av trelast økte per august med 16,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Eksport av sagtømmer som råvare faller med 5,4 prosent sammenlignet med august i fjor, ifølge SSB.

– Dette er viktige hjørnesteinsbedrifter i sine lokalsamfunn med unik kompetanse, som vi nå frykter går tapt, sier Finstad.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Treindustrien.

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094