23948sdkhjf

Schibsted Distribusjon Vest med nedslående resultater i A-krimkontroll - legger seg flate

TUNG A-KRIM AVSLØRT: Schibsted Distribusjon Vest forteller i en pressemelding om resultatene fra da A-krimsenteret Vestland inspiserte selskapets terminal i Bergen.

"Nedslående" mener A-krimsenteret, som avdekker tydelige indikasjoner på arbeidslivskriminalitet og svart arbeid innen flere kontraktsbaserte underleverandører.

- Funnene fra inspeksjonen er svært alvorlige. Vi erkjenner våre kontrollrutiners svakheter med hensyn til våre underleverandører, og vår øyeblikkelige prioritet er å rydde opp, sier administrerende direktør Trond Håkon Norheim i bedriften (bildet)

- Vi ønsker nå å tilby våre distributører, uten avvik eller brudd på retningslinjer, en fast ansettelse i Schibsted Distribusjon Vest, sier Norheim.

Egenomtalen: Schibsted Distribusjon Vest utfører distribusjon av aviser, reklame, ukeblader, magasiner og småpakker til de fleste husstander i Vestland og Rogaland. I tillegg leveres det aviser, magasiner og pakker til utsalgssteder i Agder, Rogaland og Vestland. Selskapet utfører også et økende antall hjemleveringer av matvarer på dag- og kveldstid for våre kunder. I samarbeid med de nasjonale salgsselskapene Helthjem Mediapost, Helthjem Netthandel og Morgenlevering har nettverket som mål å bli en stor og konkurransedyktig aktør i det norske distribusjonsmarkedet for pakker levert hjem.

Bedriftens nåværende leverandørkontroll har rutinemessige inspeksjoner for å avdekke manglende dokumentasjon og prosedyrer, men har ikke fungert.

– De fleste av våre samarbeidspartnere har utført sitt arbeid på en pålitelig og ærlig måte. Likevel, de siste funnene som A-krimsenteret har gjort, er uakseptable i en større sammenheng.

- Det er derfor kritisk at vi raskt tar grep for å rydde opp og gjennomfører betydelige endringer i vår driftsmodell og heretter ansetter vi fast, sier Norheim (bildet).

Han fremhever at bedriften de siste årene har foretatt betydelige endringer ved å erstatte innleid personell og leverandører med fast ansatte, et arbeid som nå blir intensivert.

Kontrollen som utløste denne reaksjonen fra Schibsted ble gjennomført i Eidsvåg i slutten av september, og Bergens Tiende omtalte saken tirsdag denne uken. Fra A-krim har BT fått denne listen.

A-krimsenteret opplyser følgende til BT:

  • 53 virksomheter ble kontrollert. 39 av dem er enkeltpersonforetak.
  • 26 av virksomhetene skylder penger til det offentlige. Totalt utgjør det 5,4 millioner kroner i forfalte krav.
  • Arbeidstilsynet vil følge opp 20 av virksomhetene. Nav vil også følge opp flere saker.
  • Flere sjåfører opplyste å være under opplæring uten lønn. Arbeidstilsynet mistenker brudd på bestemmelser om arbeidstid, manglende overtidsbetaling og manglende arbeidskontrakter.
  • En tredjedel av sjåførene, som opplyste å være ansatt, har ikke fått innmeldt lønn. De er heller ikke registrert i Aa-registeret.
  • Det er virksomheter som ikke er registrert i Mva-registeret.
  • 78 prosent av sjåførene har utenlandsk statsborgerskap.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Schibsted Distribusjon Vest

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094