23948sdkhjf

E45: Kjettingkontroll på riksgrensen - alle fikk kjøre videre

BRA STANDARD: Utekontrollen i Vest-Finnmark har denne uke stilt seg strategisk til på grensen inn til Norge ved Kivilompolo (E45 Riksgrensen). Dekk og kjetting sto på menyen.

Totalt 195 tungbiler ble geleidet over kontrollplass, og 147 av dem ble gjenstand for utvidet kontroll på.

Det er Sten Kristian Berg i vegvesenet som rapporterer, og han er overraskede begeistret, rettere sagt er resultatet av kontrollen overraskende bra.

- Vi har gjennomført kontroll med hovedfokus på vinterutrustning på tyngre kjøretøy. Dette er kontroll av vogntog på tur inn i Norge og Finnmark, for å sjekke om de har dekk og kjetting til å kunne ferdes trafikksikkert på veiene i Finnmark. Det er tidvis krevende her, med tanke på med kurvatur og værforhold, skriver Berg. Men ikke bare det.

- Resultatet av kontrollen er vi veldig fornøyd med. Ingen tyngre kjøretøy har måttet parkere på grensen på grunn av dårlige dekk eller manglende kjetting.

Noen dekkgebyr og gebyr for manglende kjetting har vi riktignok gitt, men det har vært enkelthjul og enkelt mangler på kjetting.

Vi ser her at transportnæringen og sjåførene gjør det de kan for og ha vinterutrustningen på stell, og de har god kontroll på vinterutrustningen. Veldig veldig bra! konkluderer Berg.

Opphav og kilder: Kontrollrapport fra Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096