23948sdkhjf

Repstad var først i Norge med Smart Connect

Repstad Anlegg AS i Kristiansand ble først i Norge til å montere Smart Connect - løsningen som gjør det mulig å benytte utstyr fra Rototilt sømløst også på Volvomaskiner. Interessen for Smart Connect er økende over hele landet.

Tekst: Per-Kr. Aasen
Foto: Trine Sirnes

Repstad Anlegg er en av Sørlandets største og mest solide anleggsentreprenører. Etter en forsiktig start for mer enn 70 år siden, er de i dag en nasjonal aktør med over 140 dyktige og erfarne medarbeidere, og en stor og moderne maskinpark. I 2020 ble det skrevet et nytt kapittel i Repstad Anleggs historie. Det kom inn nye eiere, og det ble vedtatt å bygge selskapet som en større organisasjon med flere nye fagdisipliner. Det geografiske nedslagsfeltet har også blitt større. De jobber i dag over hele landet med stort spekter av kunder og oppdrag.

Anleggsentreprenøren satser tungt på å ha utstyr med ledende miljøteknologi, og har nå Sørlandets nyeste maskinpark. Både anleggsmaskiner og lastebiler imøtekommer nyeste miljøkrav gjennom steg 5-kravene for maskiner og Euro-6-krav for lastebilene. Gravemaskinene kan benytte biologisk nedbrytbar olje i stedet for vanlig hydraulikkolje når oppdragsgiver ønsker det.

 Driftssikkerhet viktig
- Vi er glade for å være fullverdig leverandør til Volvo. Nå har Volvo et grensesnitt som vi enkelt kan koble oss til, en type «plug-and-play-løsning» som reduserer tilkoblingstiden betydelig, sier selger Hans Ronald Hohlweg i Rototilt Norge. - Den største fordelen for brukeren er at Rototilts styresystem og sensorer nå kan kommunisere med «Dig Assist», som er Volvos fabrikkinstallerte gravesystem, via en smart integrasjonsløsning. Entreprenørene stiller strenge krav og ønsker en god, enkel og fungerende integrasjon mellom gravemaskin og den valgte tiltrotatorer. Dette er en løsning som oppfyller kundenes behov på en svært god måte, fortsetter Hohlweg.

 Markedet våkner
- Kort tid etter at Smart Connect ble lansert har vi registrert mange bestillinger på våre tiltrotatorer til Volvomaskiner, og det går etter hvert opp for mange kunder at de igjen kan velge fritt. Nå har det vært et par unntaksår i vår bransjen også, og vi har ikke vært på en anleggs- eller landbruksmesse på to år. Nå er vi endelig i gang igjen, og vi merker tydelig at markedet også våkner etter en utfordrende periode, fortsetter Hohlweg.

 Volvo Maskin fornøyd
- Alle valgmuligheter for kunden er en fordel. Vi har for så vidt levd godt med hverdagen slik den har vært, men store bedrifter som Repstad Anlegg AS har fordel av denne løsningen, som gjør at de kan velge fritt uten at det gir komplikasjoner eller prisulemper. Smart Connect er en veldig god løsning, som Volvo har kommet opp med sammen med tiltrotatorprodusentene. Nå sitter spaker og det meste av ledningsnettet ferdigmontert fra fabrikk. Det betyr at det er inn med styreenheten og koble på tilten, så er det bare litt programmering før man er i gang, sier produktsjef utstyr hos Volvo Maskin AS Kenneth Kongerud.

Volvo Maskin hadde tidligere foretrukne leverandører av tilter, men er nå glad for at deres kunder kan velge fritt det de selv ønsker å bruke.

- Det er viktig at førerne er i synk med tiltene, for at utstyret skal fungere optimalt, det er en fordel for alle, sier Kongerud.

Alle typer prosjekter
- Jeg har jobbet med Rototilt på maskinene i 10-15 år. Utstyret gjør jobben smidig og med Quick Change blir det enkelt å skifte det hydrauliske utstyret. Jeg er veldig fornøyd med Rototilt som gjør at jobben blir langt enklere, forklarer maskinfører Thomas Tønnesen i Repstad anlegg en tidlig morgen på Amalienborg Brygge.

Om Rototilt

Rototilt® er et internasjonalt selskap, og vår suksess er basert på langsiktig og målrettet utvikling av produkter og prosesser – alltid med gravemaskinføreren i fokus. Det startet med utviklingen av verdens første tiltrotator, og i dag har vi et stort produktutvalg av maskinfester, tiltrotatorer, redskap, styresystemer og smarte løsninger som lar deg gjøre mer.

Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11