23948sdkhjf

Førsteplass med en Volvo 570: - Jeg har fått mange spørsmål om det er en ny motor

TUNGE LØFT: Den lukkede facebookgruppen "KRANBILFOLKET", kårer månedens bilde blant sine over 8.762 gruppemedlemmer.

Månedens vinner er Lars Klevengen som kjører for Klevengen Transport AS. Han bor på Grua på Hadeland og kjører for det meste i Oslo og omegn, samt en del modulkjøring i Sarpsborg.

- Det står på bilen din at det er en Volvo FH16 570? Det må du forklare.

- Jeg fikk Volvo på Jessheim til å bytte plass på 5 og 7 på klargjøringen. Jeg har fått mange spørsmål om det er en ny motor. Da jeg svarer ja. Den går godt, smiler Klevengen.

Kranen som er montert på bilen er en Palfinger 92tm 8+6+1 utskyt og vinsj.

Vinnerbildet

Lars Klevengen sender ofte inn bilder til konkurransen på Kranbilfolket. Han forteller at han har god kontakt og tar ofte en prat med Hans Olav Askjer som er primus motor for siden. 

- Vinnerbildet ble tatt ved en service på Volvo Jessheim. Grunnen til bildet er at Volvo hadde en stor stand med alle de nye elektriske modellene. Da jeg parkerte kom så og si alle fra selgere og inviterer kunder bort og kikka på bilen, og kommenterte at de syntes den var fin. Må jo si jeg vokste noen centimeter av stolthet, sier Klevengen.

Tok over familiebedriften

Klevengen har kjørt lastebil siden 2006. Det første året ble det mest tippbil og gravemaskin.

- Så spurte min far om jeg ville bli med i firma, og da var jo veien kort til noe jeg var oppvokst med og kjente til fra før. Jeg jobbet som ansatt  en del år før jeg og min bror fikk overta firma med 50 prosent hver. Pappa gikk bort i 2018, og siden da har vi drevet det på egenhånd med noen ansatte. Min bror har jobbet i firma i over 30 år, sier Klevengen.

Skuddsikert glass i Norges bank

Han kjører mye moduler (brakker) og containere, samt noe glassmontering og intern kjøring for Skanska på byggeplass.
- Det er jo morsomt når man får brynt seg på litt utfordringer. Som å bytte skuddsikert glass i Norges bank. Eller løfte jernbjelker inn en dør, gjennom en gang og ned i en kjeller på et historisk bygg på Eidsvoll. Eller når en badestamp skal leveres på den andre siden av huset nede i en hage.

Bedriften Klevengen Transport AS har foruten kranbiler to flatvogner som de kjører moduler med. De tre andre bilene er Scania, så Lars Klevengen pleier å si at han har åpen soning de dagene han må ratte vabis.

- Jeg må jo mobbe brodern Kato Klevengen som kjører en Scania med 115tm kran, sier Lars

De kjøre mye fast for Skanska og UCO (Utleiecompaniet) Kjeller og Sarpsborg.

Vinnerbildet kåres på facebook rundt månedsskifte. En av gruppens to administratorer Hans Olav Askjer fra Olav Askjer Kran & Transport AS forteller hvordan vinneren kåres.

- Alle medlemmene i gruppen legger ut bilde i kommentarfeltet i en tråd, så må jeg telle likes på alle bildene. Det er fort 180-200 bilder som jeg må gå igjennom å se på. Det bildet med flest likes vinner og får pryde toppen av siden i en måned, sier Askjer.

Tungt.no har fått tillatelse fra gruppeadministrator til å vise bildene.

I bildekarusellen øverst på siden kan du se de ti bildene som ble valgt ut til finalerunden for novemberbilde. Her ser du nummer to, tre og fire.

Andreplassen gikk til Ronny Berge.

Tredjeplass til Tor Dragnes.

Fjerdeplass til Håvard Lid.

Opphav og kilder: Kranbilfolket

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125