23948sdkhjf

Snøkaoset: NLF ber myndighetene gi økonomisk garanti for bilberging

UNDER SNØKAOS: Bilbergerne kunne berget 50 prosent flere om de hadde sluppet å skaffe økonomiske garantier for bergingene, hevder NLF, som ber samferdselsdepartementet opprette en støtteordning ved ekstreme forhold.

En garantiordning skal sikre raskere og mer effektiv berging av kjøretøy under forhold som Øst- og Sørlandet ble rammet av mot slutten av oktober, skriver NLF-organet Lastebil.no.

– Opplysninger vi har fått fra bilbergere, viser at under snøkaoset i månedsskiftet kunne de berget opp mot 50 prosent flere biler dersom de ikke måtte bruke tid på å skaffe økonomiske garantier for bergingen, sier markedsdirektør i NLF Kjell Olafsrud.

Ber departementet kompensere og kreve inn

Ifølge Olafsrud er det slik at enkelte lastebiler, spesielt utenlandske, ikke kan gi en betalingsgaranti når de blir berget. Dette fører til at bilbergeren bruker dyrebar tid på å innhente opplysninger om arbeidsgiveren og forsikringsselskapet før bilen kan slippes.

NLFs forslag til samferdselsdepartementet går ut på at bilbergeren kun skal trenge å innhente opplysninger om sjåføren, kjøretøyet og arbeidsgiver/bileier. Samferdselsdepartementet skal kompensere for bergingen og deretter stå for innkrevingen.

- Dette sikrer rask og effektiv berging uten unødvendige forsinkelser, mener Olafsrud, som presiserer at ordningen kun bør gjelde under ekstraordinære forhold.

Små kostnader, mener NLF

NLF ber i tillegg om at politiet utvider bruken av bilbergere fra dagens ordning der politiet har avtale med kun én aktør.

Olafsrud og NLF mener at kostnadene ved en slik ordning vil være små sammenlignet med samfunnskostnadene når trafikken stopper helt opp.

Opphav og kilder: Nyhetmelding på lastebil.no

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125