23948sdkhjf

Kjettingkrøll: «Lettvintløsning» ble veldig tungvint

UTEKONTROLL: Valgte disse kjettingene og kjørte seg grundig fast

Kontrollrapportene fra Statens vegvesens utekontroller har gitt noen innblikk i kreativ kjettingbruk i høst. Han som forsøkte å bruke lastestropper som kjetting, er en foreløpig favoritt (ekstern lenke til NRK).

Mandag kom en mobil utekontroll på Dragsetmoen i Orkdal i over en vri som i kontrollrapporten blir beskrevet som en «lettvintløsning med kjetting». Det vil si: Den var kanskje lettvint å få på, men resultatet ble alt annet enn enkelt.

Det endte nemlig med at vogntoget kjørte seg grundig fast på fylkesvei 6498, og det sperret veien i full bredde.

Hadde skikkelige kjettinger, valgte det enkle

«Dekk og kjetting ble sjekket, hadde riktig dekk/kjetting iht. krav i Norge, men noen dekk var ikke egnet for føret, samt at vogntoget ikke hadde last», oppsummerer Statens vegvesens kontrolleder som årsaker til at det hadde gått galt.

Det viste seg at vogntoget hadde med skikkelige piggkjettinger, men i stedet hadde sjåføren valgt de du ser på bildet øverst i stedet. Dermed ble det bruksforbud – noe som kanskje ikke framsto som helt nødvendig, ettersom vogntoget allerede sto godt fast.

Bilberger med god service

Bilberger ble så rekvirert for å få åpnet veien.

«De kom og utførte en fremragende jobb, profesjonelt og raskt. Bilberger hjalp fører å legge på kjetting etter endt oppdrag, god service», heter det i kontrollrapporten.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156