23948sdkhjf

Tor Åge fra Harpefoss: 35 år som maskinfører

GRØFTENS HELTER
“Det har vært mange kule oppdrag"

  • Helten: Tor Åge Solberg
  • Bosted: Harpefoss
  • Maskin: Kjører mest gravemaskin, men kjører det meste ved behov. 
  • Tor Åge har vært maskinfører siden 1988, og har fra 2001 jobbet for Haverstad Entreprenør AS i Sør-Fron.
  • Instagram: @toragesolberg

"Jeg har alltid hatt dilla på maskiner, helt siden jeg var liten. Så da jeg skulle velge yrkesretning var valget enkelt.

Helt siden jeg i 1988 startet som maskinfører, har jeg hatt mange forskjellige arbeidsoppgaver. Jeg kjører stort sett gravemaskin, men kan kjøre det meste hvis det er behov for det. Til daglig kjører jeg en Cat 330NG. En ting jeg angrer litt på er derimot at jeg ikke satset på veghøvel.

I jobben min har jeg mange forskjellige arbeidsoppgaver, og det liker jeg. Stort sett jobber jeg lokalt, og det er fritt og godt.

Noe annet som også gjør arbeidsdagen god er mine supre arbeidskollegaer og en veldig bra sjef. Vi har også mange bra maskiner og mye godt utstyr.

Gjennom tiden har det vært mange kule oppdrag, og det er vanskelig å trekke frem et bestemt Jeg var innleid hos AF og bygde nye E6 gjennom hjemkommunen min. Det var gøy, og er jo et prosjekt som vil synes i mange år fremover.

Hva jeg gjør om tre år? Jo, jeg håper jeg fortsatt er maskinfører hos Haverstad Entreprenør.

Jeg mener at hvis man har interesse for anleggsbransjen så ta sats og hopp ut i det. Ha tro på deg selv og vær aldri redd for å spørre. Det er kjempebra at flere jenter begynner i bransjen."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094